Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΕτοιμάζεται ο «Χάρτης των Γεύσεων 2018»

Ετοιμάζεται ο «Χάρτης των Γεύσεων 2018»

Ένα ακόμη ραντεβού θα δώσουν οι οινόφιλοι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 16ου «Χάρτη των Γεύσεων».

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Οινοποιοί, οινοποιεία, ελληνικά ποιοτικά κρασιά, βραβευμένα και αγαπητά, συμμετέχουν, για άλλη μια χρονιά στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού που διοργανώνει εδώ και 16 έτη, η Wine Plus με τον «Χάρτη των Γεύσεων».

Το φετινό ραντεβού των οινόφιλων καταναλωτών και επαγγελματιών του κρασιού με οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

130 οινοποιεία

Περί τους 130 οινοποιούς από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένοι του εξωτερικού, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα προσφέρουν προς γευστική δοκιμή εκατοντάδες ετικέτες.

*
-Ο «Χάρτης των Γεύσεων» διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρονιά από το 2003. Από την πρώτη του διοργάνωση μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

-Ο «Χάρτης των Γεύσεων» αναπτύσσεται σε όλες τις αίθουσες του συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Πέρυσι, και παρά τις αντιξοότητες, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προχώρησαν σε «ανανεώσεις» και νέες προσεγγίσεις μεταφέροντας την έκθεση από την Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

– Οι επισκέπτες στον «Χάρτη των Γεύσεων» ξεπερνούν τα 5.000 άτομα. Τα τελευταία χρόνια τον επισκέπτονται και ξένοι επισκέπτες, ανάμεσά τους και εστιάτορες/αγοραστές από τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο). Η τάση πέρυσι, με την αλλαγή χώρου και την αντίστοιχη δημοσιότητα, έγινε ακόμη πιο έντονη, προσελκύοντας επιπλέον και δημοσιογράφους του κρασιού από τις Βαλκανικές χώρες, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.
-Ο «Χάρτης των Γεύσεων» προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει.

– Ο «Χάρτης των Γεύσεων» πραγματοποιείται από την Wine Plus και την καταξιωμένη οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της HELEXPO-ΔΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα