Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠροτεινόμεναWTM 2025: Η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας χτυπάει στο Λονδίνο

WTM 2025: Η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας χτυπάει στο Λονδίνο

Επί τρεις μέρες, όλη η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία δίνει ραντεβού στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, το Λονδίνο, με αφορμή την έναρξη της World Travel Market.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com) 

Περισσότεροι από 4.000 εκθέτες από 180 χώρες απ’ όλον τον κόσμο, με 34.000 προγραμματισμένες συναντήσεις και τουλάχιστον 46.000 συμμετέχοντες, βρίσκονται στο Λονδίνο, με αφορμή την World Travel Market, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, η οποία ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 4 Νοεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Η WTM London συγκεντρώνει τη διεθνή βιομηχανία ταξιδιών αναψυχής για να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι το μέρος όπου οι επαγγελματίες του τουρισμού συνδέονται, οι ιδέες απογειώνονται και οι συνεργασίες χτίζονται.

Από μια τόσο σημαντική τουριστική έκθεση, δεν θα μπορούσε βεβαίως να απουσιάζει η Ελλάδα, η οποία θα δώσει δυναμικό παρών με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και 85 συνολικά συμμετέχοντες όπως Περιφέρειες, Δήμους, Οργανισμούς, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχειακούς ομίλους, ταξιδιωτικά γραφεία και λοιπούς εμπλεκόμενους του τουρισμού.

Στο Περίπτερο του ΕΟΤ

Στο Περίπτερο του ΕΟΤ, οι συμμετέχοντες – 85 στο σύνολο- θα αντιπροσωπεύουν κάθε πτυχή του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, ενώ είναι προγραμματισμένες και διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας για τη βιωσιμότητα καθώς και ενός brunch για τα ΜΜΕ και τους συνεργάτες τους.

Όπως επισημαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της WTM London 2025, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι υπεύθυνος για την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα μέσω 17 γραφείων σε όλο τον κόσμο.

Η κύρια αποστολή του είναι η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω της υλοποίησης διεθνών κοινών καμπανιών μάρκετινγκ, ενεργοποιήσεων δημοσίων σχέσεων και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.

Με τη συμμετοχή του σε εμπορικές εκθέσεις, διαδικτυακά σεμινάρια σε στοχευμένες αγορές και τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης, ο στόχος του ΕΟΤ είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ποικίλο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της χώρας και να ενισχύσει περαιτέρω το εμπορικό σήμα Visit Greece.

Τα προϊόντα προώθησης της Ελλάδας

Τα προϊόντα που θα παρουσιάσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της WTM London 2025 είναι:

-ο πολιτιστικός τουρισμός,

-ο συνεδριακός,

-το city break σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

-ο γαστρονομικός τουρισμός.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μαζί με τους συμμετέχοντες θα βρίσκονται στα Stand(s):N2-230, N2-530.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος η  WTM London 2025 αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην 45χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

*

-Η WTM διεξάγεται στο Excel London, Royal Victoria Dock, 4-6 Νοεμβρίου, και ώρες 09.30 – 18.00 (4 και 5/11), 09.30 – 17.00 (6/11).

– Η WTM 2025 εγκαινιάζεται σήμερα και καλωσορίζει τη νέα υπουργό Τουρισμού Stephanie Peacock, η οποία ορίστηκε πρόσφατα νέα υπουργός αρμόδια για τον Τουρισμό.

– Φέτος η WTM πλαισιώνει τη Σύνοδο Κορυφής Τεχνολογίας γύρω από τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην υποστήριξη πωλητών και προμηθευτών κατά την τρέχουσα περίοδο αναταραχής και αναδυόμενων νέων προκλήσεων.

Η σύνοδος κορυφής τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στο Purple Stage, ξεκινώντας στις 10:45 π.μ.

-Το 2024, την WTM επισκέφτηκαν πάνω από 46.300 επαγγελματίες από 184 χώρες. Όσον αφορά τους εκθέτες, καταγράφηκαν πάνω από 5.049 αγοραστές παγκόσμιας κλάσης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 29.075 προγραμματισμένες συναντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλη αρθρα