Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Η Ιορδανία προωθεί τον προσκυνηματικό της τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία...

Θεσσαλονίκη: Η Ιορδανία προωθεί τον προσκυνηματικό της τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία της    

Εκδήλωση με επίκεντρο τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία διοργανώνει απόψε στη Θεσσαλονίκη ο Οργανισμός Τουρισμού Ιορδανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ιορδανίας. Επίσης, το ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση για τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Ιορδανία.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Μια βραδιά γεμάτη τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία της Ιορδανίας θα είναι η αποψινή που διοργανώνει ο Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ιορδανίας.

«Ανακαλύψτε το Βασίλειο της Ιορδανίας σε μια μέρα γεμάτη τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία!» είναι ο τίτλος της αποψινής εκδήλωσης η οποία θα ξεκινήσει με Β2Β συναντήσεις με τη συμμετοχή Ιορδανών tour operators, θα ακολουθήει παρουσίαση με ομιλητές από τον Οργανισμό Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού Ιορδανίας, και θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο.

Στην αποψινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, θα έχει παρουσία και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ιορδανίας Dr Emad Hijazeen.

Εκδήλωση και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Παρουσίαση του Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιορδανίας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ.

Η παρουσίαση του Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιορδανίας θα πραγματοποιηθεί από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας κ. Emad Hejazeen και από εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας, με την παρουσία της επίτιμης Προξένου της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη Δέσποινας Μαντά.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις δράσεις του Ιορδανικού Τουριστικού Οργανισμού για την ανάδειξη της Ιορδανίας ως θρησκευτικού τουριστικού προορισμού και θα δείξουν εικόνες και βίντεο από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά τοπόσημα της Ιορδανίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, και ώρες 18.00 με 20.00, στο Γ’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (2ος όροφος).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Θρησκευτικά τοπόσημα της Ιορδανίας

Η Ιορδανία συνορεύει βόρεια με τη Συρία, ανατολικά με το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία, δυτικά με το Ισραήλ ενώ νοτιοδυτικά βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας καταλαμβάνει η έρημος της Ιουδαίας, τα βουνά της είναι κυρίως χαμηλά ενώ ο Ιορδάνης ποταμός αποτελεί το φυσικό όριο της με τη Συρία.

Σχετικά με τα θρησκευτικά τοπόσημα της χώρας, το όρος Νέμπο, από όπου ο Μωυσής είδε τη γη της Επαγγελίας, o λόφος του Προφήτη Ηλία, από όπου λέγεται ότι ο Προφήτης αναλήφθηκε στον ουρανό, η πόλη Μάνταμπα με τον ψηφιδωτό χάρτη, που βρίσκεται στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και απεικονίζει το σύνολο των Αγίων Τόπων, η αρχαιοελληνική, ερειπωμένη πλέον, πόλη Πέτρα, που είναι λαξευμένη στον βράχο, το Βαπτιστήριο του Χριστού και άλλα σημαντικά αξιοθέατα που συνδέονται με τη Βίβλο θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το ψηφιδωτό στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Μάταμπα

*

-Η αυριανή εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ είναι ανοιχτή για το κοινό και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τον σύνδεσμο: www.youtube.com/@socialtheologychristianculture/streams.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα