Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΤαϊλανδική συνταγή με μοσχαράκι και βασιλικό!

Ταϊλανδική συνταγή με μοσχαράκι και βασιλικό!

Η κουζίνα της Ταϊλάνδης χαρακτηρίζεται από τις έντονες γεύσεις της, καυτερές, πικάντικες με χρώματα και αρώματα!

Του Δημήτρη Αστέρη (dimitris.g.asteris@gmail.com)

Το μυστικό της Ταϊλανδικής κουζίνας βασίζεται στα καρυκεύματα, που αποτελούν τη βάση της μοναδικής γεύσης των φαγητών.

Αυτή τη φορά, σας παρουσιάζουμε τα υλικά και τη συνταγή από μοσχαράκι με βασιλικό (aka grad graw prow). Πρόκειται για ένα κλασικό πιάτο της χώρας που συνηθίζεται κυρίως στη Βόρεια Ταϊλάνδη.

Ταϊλανδική συνταγή με μοσχαράκι και βασιλικό!

Υλικά για 4 άτομα

3 κουτάλια της σούπας ηλιέλαιο
¾ μοσχάρι για βραστό
2 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
5 σκελίδες σκόρδο
½ κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουταλάκια γλυκού σόγια
1 κουταλάκι σκούρα σόγια
1 κουταλάκι σάλτσα στρειδιών
1 κουταλάκι σάλτσα ψαριού ή σόγια golden mountain
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος πλατύφυλλος βασιλικός

Εκτέλεση

Τεμαχίζετε το μοσχάρι σε πολύ μικρά κομματάκια ή μικρές λωρίδες. Σ’ ένα σκεύος ανακατεύετε το 1 κουτάλι ηλιέλαιο, με το άνθος αραβοσίτου και τα κρεατάκια. Τεμαχίζετε τις σκελίδες σκόρδου. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι. Κόβετε σε λουρίδες την πιπεριά.

Πεντανόστιμο το μοσχαράκι ταϊλανδικής συνταγής!

Χρησιμοποιούμε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, κατά προτίμηση γουόκ. Ζεσταίνουμε το σκεύος σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μοσχάρι και το αφήνουμε να ροδίσει. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Μετά προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, όλα ψιλοκομμένα, και τα ανακατεύουμε για 20 λεπτά για να καραμελώσουν, και ρίχνουμε το κρέας

Στη συνέχεια, από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σόγιες, τη σάλτσα ψαριού και τη σάλτσα στρειδιών, τα ανακατεύουμε γρήγορα για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, και το γυρίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαραθεί ο βασιλικός.
Σερβίρεται με ρύζι γιασμίν ή νυχάκι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα