Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαPeloponnese Food Stories: Επόμενη στάση στο Παράλιο Άστρος

Peloponnese Food Stories: Επόμενη στάση στο Παράλιο Άστρος

Με επιτυχία συνεχίζεται το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επόμενη στάση το Παράλιο Άστρο στην Αρκαδία.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού» είναι ο τίτλος του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου κάθε Περιφερειακής Ενότητας (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία), με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους.

Το Παράλιο Άστρος, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, αποτελεί τον τρίτο σταθμό του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού» , που μετά την Αρεόπολη και την Κορώνη, συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του με φόντο την πελοποννησιακή γη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 19.00, στο ανοιχτό θέατρο Παράλιου Άστρους «Μελίνα Μερκούρη», σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου

H αυθεντική και βιωματική εμπειρία, η οποία εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, θέτει στο επίκεντρο  την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Στόχος του εν λόγω Φεστιβάλ Γαστρονομίας, είναι η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

«To Peloponnese Food Stories θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου προσθέτοντας «μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας».

Σύμφωνα με την κα. Καλογεροπούλου, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

«Η τρίτη εκδήλωση του Food Stories θα πραγματοποιηθεί στο  Παράλιο Άστρος, έναν εξίσου δυνατό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπογράμμισε η κα. Καλογεροπούλου επισημαίνοντας «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Press Trip στην Ορεινή Αρκαδία (ΦΩΤΟ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα