Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήKOYZINA 2022: Γιορτινός «αέρας» με μουσικές και γεύσεις

KOYZINA 2022: Γιορτινός «αέρας» με μουσικές και γεύσεις

Στη γραφική Αρναία της ορεινής Χαλκιδικής με το μακεδονίτικο χαρακτήρα και τα παραδοσιακά πολύχρωμα σπίτια θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του επιτυχημένου φεστιβάλ γαστρονομίας KOUZINA 2022.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Χαρακτήρα γιορτής θα έχει η εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αριστοτέλη το βράδυ της Δευτέρας 30 Αυγούστου, σχετικά με την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του KOUZINA 2022.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 20.00, στην πλατεία δημαρχείου Αρναίας, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, του 10ου επετειακού φεστιβάλ γαστρονομίας KOUZINA 2021, η οποία προώθησε την Ανατολική Χαλκιδική σε επτά (7) ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε ένα ακόμη συμβόλαιο συνεργασίας με την Αυστρία στον κατάλογο των επαγγελματικών επιτυχιών της περιοχής και παράλληλα ισχυροποίησε ένα δεύτερο με την ιταλική τουριστική αγορά.

Η παρουσίαση του KOUZINA θα εστιάσει στο ρόλο της γαστρονομίας στο marketing του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στο ρόλο της διοργάνωσης στο marketing του τοπικού τουρισμού. Θα περιγράψει τη δομή της δράσης και θα τονίσει τη λειτουργία:

1.     των αφιερωματικών ενοτήτων σε ελληνικούς και μεσογειακούς προορισμούς, αναλύοντας το «αποτέλεσμα σε αριθμούς»

2.      των γαστρονομικών ταξιδιών εξοικείωσης, παρουσιάζοντας τα εκατοντάδες αφιερωματικά κείμενα

3.      της συμμετοχής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην προώθηση της διοργάνωσης

4.      της εμπλοκής της τοπικής τουριστικής και γαστρονομικής κοινότητας στις κύριες και παράλληλες εκδηλώσεις

5.    της συμμετοχής σε αυτήν πάνω από 800 δημοτών – εκπροσώπων τοπικών κοινωνικών φορέων, οι οποίοι στηρίζουν εθελοντικά τις επί μέρους παρεμβάσεις.

Προώθηση και καθιέρωση μέσω του ΚΟΥΖΙΝΑ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος θα αναφερθεί:

  • Στον τρόπο προώθησης και καθιέρωσης μέσω του KOUZINA των τοπικών προϊόντων στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά,
  • Στη μεθοδολογία προβολής του προορισμού μέσα από το μηνιαίο θεσμό,
  • Στις επιλεγμένες συνεργασίες της διοργάνωσης,
  • Στο ρόλο της νεοσύστατης «Αριστοτελικής Σύμπραξης» επαγγελματιών του τουρισμού και των ντόπιων παραγωγών,
  • Στην επιλεκτική συμμετοχή Ελλήνων και ευρωπαίων chef στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης,
  • Στον τρόπο με τον οποίο το KOUZINA προωθεί τις τουριστικές πωλήσεις, δημιουργώντας τουριστικά πακέτα,
  • Στη λειτουργία του promo tour.

Βράβευση και δείπνο

Αμέσως μετά την παρουσίαση και τη βράβευση των συντελεστών της διοργάνωσης του 2021, ο πρώην και ο νυν σεφ της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας  Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας αναμένεται να προσφέρουν στο κοινό το πρώτο δείπνο του promo tour της διοργάνωσης του 2022, προωθώντας την πρωτογενή παραγωγή του ορεινού όγκου.

*

-Η Αρναία απέχει 70 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας το δρόμο για Πολύγυρο και στη συνέχεια τις σχετικές πινακίδες.

-Το πολιτιστικό κομμάτι της εκδήλωσης για την παρουσίαση του KOUZINA 2022 περιλαμβάνει μουσική παράσταση υπό τους ήχους των χάλκινων της Μπάντας της Φλώρινας του Λάζαρου Βαλκάνη.

-Την παρουσίαση προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βουλγαρίας, οι οποίοι το επόμενο τριήμερο προγραμματίζεται να ακολουθήσουν «Οινικούς Μακεδονικούς Δρόμους», δεδομένης της επικείμενης οινικής δικτύωσης του Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Δράμας και το βουλγαρικό Δήμο του Τσάρεβο.

-Ενδιάμεσος σταθμός τους θα είναι η Αμφίπολη, που αποτέλεσε τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του 2021.

-Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Αριστοτέλη αναμένεται να βρεθεί στη Δράμα, προκειμένου να παρουσιάσει τη σύμπραξη των τριών προαναφερόμενων Δήμων αλλά και την πρώτη διαβαλκανική οινική περιήγηση «από την Άθωνα στη Δράμα και στο Τσάρεβο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα