Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΗν.Αραβικά Εμιράτα86η ΔΕΘ: Υποδέχθηκε πάνω από 200.000 επισκέπτες (ΦΩΤΟ)

86η ΔΕΘ: Υποδέχθηκε πάνω από 200.000 επισκέπτες (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η 86η ΔΕΘ η οποία κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, μεταξύ 10 – 18 Σεπτεμβρίου, υποδέχθηκε πάνω από 200. 000 επισκέπτες.

Δεκαεπτά περίπτερα γεμάτα δράση, εμπορικές επιχειρήσεις, κρατικούς φορείς και σωματεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς. Δεκαεπτά περίπτερα στα οποία επί εννέα ημέρες, από τις 10 έως και χθες, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, υποδέχθηκαν πάνω από  200.000 επισκέπτες.

Η 86η ΔΕΘ υποδέχθηκε συνολικά 212.363 επισκέπτες,  επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος στη χώρα.

Η 86η ΔΕΘ ήταν τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά αναβαθμισμένη, με τον αριθμό των εκθετών να προσεγγίζει τους 1.500 και τις διεθνείς και κρατικές συμμετοχές να ανέρχονται σε 19, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ υπό την ομπρέλα της ΚΕΕΕ και 46 Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη διοργάνωση 343 επιχειρήσεις.

Φωτογραφία από τα εγκαίνια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το 1926

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα

Πόλο έλξης αποτέλεσε το περίπτερο 13 της Τιμώμενης Χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ήταν διαρκώς ασφυκτικά γεμάτο τόσο από απλούς επισκέπτες που παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων όσο και από επιχειρηματίες που διερευνούσαν πεδία συνεργασίας με τις 65 επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των ΗΑΕ.

Την ίδια ώρα πλούσιο ήταν το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας, με παραδοσιακούς χορούς, τοπική γαστρονομία και παρουσίαση ιερακοθηρίας, όπου τα βασιλικά γεράκια έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το Επετειακό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο περίπτερο 16, που εντυπωσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες με τη διαδραστικότητα και τον πλούτο των εκθεμάτων.

Η πρώτη θεματική του αφιερώματος ήταν το οπτικοακουστικό αφιέρωμα «ΑΙΩΝ… εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», που διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Στη δεύτερη ενότητα του αφιερώματος αναπτύχθηκε η περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «1922-2022: Κύματα προσφυγιάς, Κράματα μνήμης».

Η μελέτη του υλικού της έκθεσης με τις 12 ενότητες στηρίχθηκε σε μια πολυμελή, διεπιστημονική αλληλεπίδραση μουσειολόγων, έγκριτων ιστορικών και εξωτερικών συντελεστών.

*

-Μεγάλη επισκεψιμότητα καταγράφηκε και στα εννέα θεματικά αφιερώματα της 86ης ΔΕΘ που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Ψηφιακή Ελλάδα, Akademia, Κυκλική οικονομία, Αυτοκίνηση-Ηλεκτροκίνηση, Γαστρονομία, Διεθνείς Συμμετοχές, e-politeia, Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός συνέθεσαν μια πολυσυλλεκτική έκθεση, ικανοποιώντας από το επιχειρηματικό μέχρι το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

-Πολύς ο κόσμος και στις μουσικές εκδηλώσεις, όπου κάθε βράδυ ανέβαιναν στη σκηνή της ΔΕΘ γνωστοί και δημοφιλείς καλλιτέχνες.

-Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση και το Thessaloniki Helexpo Forum για τρίτη χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα