Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΘεσσαλονίκη - Η Περιφέρεια Ηπείρου στην 36η Philoxenia

Θεσσαλονίκη – Η Περιφέρεια Ηπείρου στην 36η Philoxenia

Η «Ήπειρος των 4 εποχών» ήταν το θέμα της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο πλαίσιο της 36ης Philoxenia.

Ντ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία της η Περιφέρεια Ηπείρου στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 12-14 Νοεμβρίου, όπου και συμμετείχε ως εκθέτης, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Τελλόγλειου Μουσείου, με θέμα «Η Ήπειρος των 4 εποχών», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας  σε δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε της Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορφες ακτές,  εκπληκτική φύση, πλούσια θρησκευτική κληρονομιά, ανεξάντλητες δυνατότητες στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και γαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα».

Όπως ο ίδιος επισήμανε «η Ήπειρος είναι Περιφέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό και μέσω των στοχευμένων δράσεων προβολής που υλοποιούμε, μπορούμε να πούμε, πως πλέον  διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένης αξίας».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης (δεξιά) στο Περίπτερο της Περιφέρειας

Ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία

Την παρουσίαση του προορισμού έκανε η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα, η οποία μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

«Η Ήπειρος προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, αποδίδουν στην πράξη κι αυτό καταγράφεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που υπήρξε κατά την θερινή περίοδο στο σύνολο της Ηπείρου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα. Μαρκούλα.

Η ίδια συμμετέχοντας σε πάνελ σχετικά με τον συνεδριακό τουρισμό στα Ιωάννινα, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 36ης Philoxenia ανέφερε πως ο συνεδριακός τουρισμός στην Ήπειρο έχει τις δυνατότητες να κερδίσει περισσότερο έδαφος.

«Η Ήπειρος είναι μια ήπειρος από μόνη της, είναι μια αναπάντεχη έκπληξη που μπορεί να καλύψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου» ανέφερε η κα. Μαρκούλα προσθέτοντας χαρακτηριστικά «η Ήπειρος είναι οι άνθρωποί της, που ξεχωρίζουν για την ηπειρωτική φιλοξενία».

Στην καμπάνια του ΕΟΤ

Κατά τη διάρκεια της 36ης Philoxenia το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε πως η Ήπειρος θα συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

«Η Ήπειρος με τις ομορφιές που διαθέτει, είναι ένας από τους σημαντικότερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.  

Από δεξιά: Ιουλία Μαρκούλα (διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου), Βασίλης Κικίλιας (Υπουργ΄ός Τουρισμού), Γιώτα Ναυρόζογλου (Περιφερειακή σύμβουλος)

*

-Κατά τη διάρκεια της 36ης Philoxenia τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου είχαν Β2Β συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες από Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο ως συνέχεια του webinar που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, στις 4 Νοεμβρίου 2021. 

-Επίσης, Β2Β συναντήσεις με Έλληνες και ξένους tour operator, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν τα Επιμελητήρια Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

-Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών, Αρταίων, Πάργας ενώ με έντυπο προωθητικό υλικό συμμετείχαν οι Δήμοι Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας και τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Ο διευθυντής Τμήματος Τουρισμού Δήμου Αρταίων Θανάσης Αρκουμάνης (φωτ. Ντ.Χ.)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα