Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΣύμπραξις: Στα παράλια της Λάρισας το 1ο fam trip

Σύμπραξις: Στα παράλια της Λάρισας το 1ο fam trip

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή που διοργάνωσε η Σύμπραξις, η άτυπη ομάδα που αποτελείται από 97 τουριστικά γραφεία από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλία.  

Αποστολή: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το πρωί του Σαββάτου 29 Μαΐου αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη η αποστολή των ταξιδιωτικών πρακτόρων με επικεφαλή τον τουριστικό πράκτορα Στέφανο Χατζημανώλη. Προορισμός της η Θεσσαλία, στα παράλια του νομού Λάρισας αλλά και σε ορεινούς οικισμούς.  

Ο πρώτος σταθμός ήταν στη γραφική Ραψάνη, όπου στη δροσερή πλατεία, κάτω από τα πλατάνια, υποδέχτηκαν τους τουριστικούς πράκτορες ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νικολάου, ο πρόεδρος της Ραψάνης Δημήτρης Ζήλος, ο πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου Φάνης Βουλιώτης καθώς και ο πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων νομού Λάρισας Θανάσης Μητσόπουλος.

Με δροσερά αναψυκτικά και καφεδάκια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις περί του τουριστικού προϊόντος, και οι τουριστικοί πράκτορες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρουσιάζει η περιοχή του Δήμου Τεμπών, τις παροχές, υποδομές, τις διαφορετικές μορφές τουρισμού, τα τοπικά προϊόντα κτλ.

Συνέντευξη του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη στην υπογράφουσα. Δεξιά η Τίτα Λουκίδου ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Loukidis Travel

Στη συνέχεια η αποστολή κατευθύνθηκε παραλιακά του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στο Στόμιο. Εκεί όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Σαμαράς, ο αντιδήμαρχος δήμου Αγιάς Γιώργος Γιάνναρος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού και ιδιοκτήτης εταιρίας δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού Νίκος Ντάγκας καθώς και η Γεωργία Λάμπρου από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αγιάς και η Ανδρομάχη Τσιάρα πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου.

Οι τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν σχετικά με τις δυνατότητες και τις ομορφιές που παρουσιάζει ο Δήμος Αγιάς ενώ κάποιοι με την καθοδήγηση του Νίκου Ντάγκα έφτασαν στην παραλία Αλεξανδρινή, στο σημείο όπου εκβάλλει ο Πηνειός ποταμός.

Ένα σημείο στο οποίο ύστερα από κανό καγιάκ στο ποτάμι, φτάνει κανείς στη θάλασσα, απολαμβάνοντας στη συνέχεια μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά και ακολουθώντας το υπόλοιπο πρόγραμμα της δραστηριότητας.

Κοντά στο σημείο όπου εκβάλλει ο Πηνειός ποταμός στη θάλασσα (φωτ. Ντ.Χ.)

Διασχίζοντας παραλιακούς οικισμούς

Αναχωρώντας από το Στόμιο και διασχίζοντας την παραλιακή με τη θέα στο γαλάζιο της θάλασσας, το λεωφορείο έκανε στάση στο Κόκκινο Νερό, παραλιακός οικισμός ο οποίος οφείλει το όνομά του στην ιαματική πηγή η οποία περιλαμβάνει μεταλλικά θεραπευτικά άλατα.

Το Κόκκινο νερό οφείλει το όνομά του στην ιαματική πηγή με το… κόκκινο νερό (φωτ. Ντ.Χ.)

Τουριστική υποδομή, ένα δροσερό μοχίτο φτιαγμένο με… κόκκινο νερό και καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων νομού Λάρισας Ηλία Ευσταθίου και τον πρόεδρο των Επαγγελματιών Κόκκινο Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς και Πλατιάς Άμμου.

Η Πλατιά Άμμος όπως προσδίδει και το όνομά της είναι μια παραλία με πλατιά άμμο, οργανωμένη με beach bar και κάνα δυο ταβερνάκια.

Η πανέμορφη Κουτσουπιά αναπτύσσεται σχετικά ήπια τα τελευταία χρόνια και διαθέτει ταβερνάκια, δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία, beach bars. Έχει και ένα όμορφο λιμανάκι.

Πιο κάτω η Παλιουριά και σιγά σιγά η διαδρομή γίνεται ήπιο διασχίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος παραλίας της Ελλάδας – τη Βελίκα- μήκους 13 χλμ.

Τουριστική υποδομή με μάρκετ, δωμάτια, καφέ, ταβερνάκια, beach bars, κατά μήκος της παραλίας που συνεχίζει για την παραλία Σωτηρίτσας – ουσιαστικά είναι μια ευθεία- η οποία καταλήγει στην παραλία του Αγιόκαμπου, με το ομώνυμο λιμάνι.

Σε ταβερνάκι μπροστά στη θάλασσα σερβιρίστηκε το μεσημεριανό με θαλασσινά, μεζέδες και σαλάτες όπου συνοδεύτηκαν από ουζάκι και τοπική μπύρα.

Τελευταία στάση στην Αγιά, έδρα του δήμου Αγιάς, και 2 χλμ. πιο πάνω στο γραφικό Μεταξοχώρι, το χωριό των καλλιτεχνών όπως το αποκαλούν.

Κεράσια Μεταξοχωρίου, να και το κέικ με κεράσι που μας σέρβιραν στο δημοτικό αναψυκτήριο στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα δροσερά πλατάνια και τον ήχο των τρεχούμενων νερών. Έχει και ξενώνα στο Μεταξοχώρι, ενώ στην πλατεία γίνονται ετοιμασίες για να λειτουργήσει και ταβερνάκι. Ε, την επόμενη φορά…

Οι συμμετέχοντες

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Σύμπραξις – μιας ομάδας 97 τουριστικών πρακτόρων από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ορεστιάδα και από τα Γιάννενα μέχρι το Βόλο.

«Δεν υπάρχει σύσταση κάποιου νομικού φορέα με ΑΦΜ κτλ. Είναι μια άτυπη προσπάθεια, όπου χρειάζεται πολύ δουλειά, που ο καθένας βάζει τη δική του γνώση και εμπειρία, και όπου έχει πολύ διαβούλευση και συζήτηση» ανέφερε ο κ. Χατζημανώλης εκπρόσωπος της Σύμπραξης ενώ σχετικά με τις ημερήσιες εκδρομές που θα βγάλουν τα τουριστικά γραφεία στην ηπειρωτική Ελλάδα όπως για παράδειγμα στα «Παράλια της Θεσσαλίας», όπως αναφέρθηκε  δεν είναι μια κίνηση κάποιου γραφείου για να μεταπουλήσει κάποιο προϊόν, είναι μια κίνηση για όποιο γραφείο είτε έχει είτε όχι δικό του λεωφορείο, να μπορέσει να βρει νέες διαδρομές τις οποίες θα μεταλαμπαδεύσει στο κοινό.

«Να ξεφύγουμε από τα βασικά, τα σίγουρα όπως π.χ. Μετέωρα, Ζαγοροχώρια, Πήλιο κτλ., να βρούμε νέες διαδρομές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημανώλης ο οποίος συνόδευσε την εκδρομή μαζί με τον συνεργάτη του Ηλία Τσαρουχά.

Στέφανος Χατζημανώλης (αριστερά), Ηλίας Τσαρουχάς (δεξιά)

Συμμετείχαν οι Κώστας Αποστολίδης (Apostolids Tours), Τίτα Λουκίδου (Loukidis Travel), Μαρία Κυριακίδου (Easy Guide Tourism Services), Γιώτα Ψαλίδα (Marine Tours), Αλέξανδρος Γεροφώτης (Gerofotis Travel), Αμαλία Ντάντου (Mouzenidis Travel), Λαμπρινή Μπομπότα (Voyas Travel), Νίκος Τσαούσης (Thea Travel), Διονύσης Αντωνακόπουλος (Tsakiridis Travel), Βασίλης Καλτσίδης συνοδός στα καλοκαιρινά αεροπορικά προγράμματα της Σύμπραξης στο Νότιο Αιγαίο, Νικόλας Οικονόμου (φωτογράφος), Σάκης Παπαδόπουλος από τα Όμορφα Ταξίδια και η υπογράφουσα.

Οδηγός του 50θέσιου λεωφορείου ήταν ο Δημήτρης Σμαρνάκης της εταιρίας Smarnakis και μαζί του ο αδελφός του Σταμάτης Σμαρνάκης.

Η αποστολή στην Κουτσουπιά με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου! (φωτ. Ντ.Χ.)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα