Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηXpRience Thess: Διαδικτυακό Workshop για τον βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

XpRience Thess: Διαδικτυακό Workshop για τον βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο διαδικτυακό workshop με θέμα Ενημέρωση Χρηστών Διαδραστικών Εφαρμογών Πολιτιστικού Περιεχομένου πραγματοποιείται σήμερα στο πλαίσιο του Έργου XpRience Thess.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Πολιτισμός, τουρισμός, δημιουργική βιομηχανία είναι το τρίπτυχο που έχει ως στόχο να αναπτύξει το Έργο XpRience Thess δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην του βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

Το τουριστικό προϊόν που θα αναπτυχθεί μέσου του Έργου XpRience Thess αφορά ξεναγήσεις σε 10 ή περισσότερα σημεία ιστορικού/πολιτιστικού ενδιαφέροντος εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες παράλληλα με την ξενάγησή τους θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους με στοιχεία Εικονικής ή Επαυξημένης Πραγματικότητας (VR/AR) ενώ το ψηφιακό υλικό που θα συνοδεύει τις περιπατητικές διαδρομές θα αποτελείται από 3D animations, videos, audios/αφηγήσεις σχετικά με σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης κατά την περίοδο 1850-1950 και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη κοινωνική, πολεοδομική και αρχιτεκτονική της όψη.

Επιπρόσθετα, θα αναπτυχθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα λειτουργεί ως χάρτης/οδηγός τουριστικών διαδρομών με Επαυξημένη πληροφορία σε τρεις διαστάσεις.

Το online workshop

Το online workshop θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, μεταξύ 15.00 – 17.00, μέσω του συνδέσμου: https://meet.google.com/fsi-xapj-hbe?pli=1 ενώ κατά τη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα για ερωτήσεις, αλλά και να συνεισφέρουν με τις δικές τους ιδέες και προτιμήσεις για τις περιπατητικές διαδρομές ξενάγησης μέσω ενός online ερωτηματολογίου.

*

– Οι εταίροι που συμμετέχουν στο Έργο XpRience Thess είναι η εταιρία Mazi Travel & Events, διακεκριμένη στο χώρο του τουρισμού με 30 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευση στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό. Παρέχει επίσης εταιρικά ταξίδια και ταξίδια επιβράβευσης, συνέδρια και ημερίδες αλλά και ταξίδια συλλόγων και σωματείων ενώ έχει αποσπάσει πολλαπλά βραβεία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Επίσης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) ένας από τους κορυφαίους φορείς της Ελλάδας στους τομείς της πληροφορικής, της τηλεματικής και των τηλεπικοινωνιών, με μακρά εμπειρία σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά και εθνικά έργα και τρίτος εταίρος είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο το οποίο περιλαμβάνει 10 σχολές, που συγκροτούνται από 40 τμήματα και 1 μονοτμηματική σχολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα