Από τη μια το κοκτέιλ με την ονομασία «Λευκός Πύργος», από την άλλη το «Θεσπέσιο», συναγωνίζονται, ανταγωνίζονται, για το ποιο από τα δυο, θα ανακηρυχθεί το κοκτέιλ της Θεσσαλονίκης!
ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ + ΦΩΤ. (hiotopoulou@gmail.com)
White Tower – είναι το ένα κοκτέιλ που περιέχει τζιν, σιρόπι κόκκινο μούρο, φρέσκο χυμό λεμόνι και σόδα. Από την άλλη, Thess – Paisio – με ουίσκι black label, χυμό μήλου, τριμμένη κανέλα, στικ κανέλας Κεϋλάνης και σιρόπι κάστανο.
Fine Drinking, World Class Fine Drinking Thessaloniki, ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, ένας θεσμός αυθεντία σ’ ότι αφορά στη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ποιοτικού ποτού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Ας δούμε τι συμβαίνει: 24 σημαντικά bars της Θεσσαλονίκης, καταξιωμένοι bartenders και συναρπαστικά signature serves ενώνουν επί 3 μέρες (ήδη, από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου) τις δυνάμεις τους και προσφέρουν γνώση, γεύσεις, έμπνευση και απολαυστικές εμπειρίες μέσα από perfect serves, τα οποία σερβίρονται με τρεις μοναδικούς τρόπους: straight, mixed ή cocktail.
Πού όλα αυτά; Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» που μεταμορφώθηκε, έβαλε τα ‘νυχτερινά’ του, έβγαλε το πολύ επαγγελματικό (business) κουστούμι του και φόρεσε, αυτό το πιο νυχτερινό, το πιο διασκεδαστικό, το πιο fine drinking!
Έτσι, λοιπόν, ήδη, από την Τετάρτη 15/11, αλλά και την Πέμπτη 16/11 και το Σάββατο 18/11, 8 pop-up bars θα σερβίρουν κάθε μέρα γευστικά και ευφάνταστα perfect serves με βάση τα premium spirits του Reserve Portfolio της Diageo: βότκα Ketel One, τζιν Tanqueray No. Ten, ρούμι Zacapa 23, τεκίλα Don Julio, το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve, την ultra-premium vodka CIROC, american ουίσκι Βulleit και τα δύο single malt ουίσκι Cardhu & Talisker.
Σύμπραξη αισθήσεων!
Είναι όλες οι αισθήσεις, είναι τα γευστικά μονοπάτια, είναι η γευσιγνωσία, η γευστική απόλαυση, η εμπειρία, το πώς, που και πόσο πίνουμε, είναι μια σύμπραξη αισθήσεων.
Ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός ο λόγος του Χάρη Ψαρούδα, επικεφαλής της Diageo Hellas, κορυφαίας εταιρείας premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο.
«Όραμά μας είναι, εκτός από την Αθήνα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, να τοποθετήσουμε την Ελλάδα, ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το fine drinking με το fine dining» ανέφερε, μεταξύ άλλων, απόψε το βράδυ, ο κ. Ψαρούδας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του World Class Fine Drinking Thessaloniki.
Ψηφίζουμε για το ποτό της Θεσσαλονίκης!
White Tower λοιπόν εναντίον Thess – Paisio. Το πρώτο με τζιν, σιρόπι κόκκινο μούρο, φρέσκο χυμό λεμόνι και σόδα, το δεύτερο με ουίσκι black label, χυμό μήλου, τριμμένη κανέλα, στικ κανέλας Κεϋλάνης και σιρόπι κάστανο. Ζεστά ή κρύα, «ένα όνειρο, ένα όραμα, μια αγάπη» ένα μπαρ, δυο κοκτέιλ, όπως είπε ο Γιώτης Αγγελίδης, της Diageo Thessaloniki, Θεσσαλονικιός και γνώστης των μπαρ, των κοκτέιλ, της νοοτροπίας αυτής της πόλης.
Μιας πόλης, με πολυπολιτισμικά στοιχεία, μιας πόλης με πλουραλιστικό χαρακτήρα, μιας πόλης, που η καρδιά του Fine Drinking ‘χτυπάει’ σε καταξιωμένα σημεία, με καταξιωμένους bar tenders, που μπορούν και υποστηρίζουν επάξια το fine drinking. Ας τους απολαύσουμε!!!
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του κοκτέιλ της Θεσσαλονίκης θα ‘τρέχει’ όλο το 3ήμερο και το Σάββατο 18/11 θα αναδείξει το επίσημο και εκλεκτό serve της Θεσσαλονίκης.
Εσείς, κατά τη διάρκεια του World Class Fine Drinking Thessaloniki, ψηφίζετε είτε White Tower είτε Thess – Paisio.
*
-Το World Class Fine Drinking Thessaloniki πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, και στόχος του είναι, μεταξύ άλλων, να καθιερώσει το Fine Drinking στην πόλη, να δημιουργήσει έναν θεσμό αυθεντία στην πόλη σ’ ότι αφορά στη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ποιοτικού ποτού, να γίνει μια γιορτή, μια γευστική απόλαυση, να μπορεί να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες. Να γίνει ένας συνδυασμός Fine Dining + Fine Drinking!
-24 σημαντικά bars της Θεσσαλονίκης, καταξιωμένοι bartenders και συναρπαστικά signature serves ενώνουν επί 3 μέρες τις δυνάμεις τους και προσφέρουν γνώση, γεύσεις, έμπνευση και απολαυστικές εμπειρίες μέσα από perfect serves, τα οποία θα σερβίρονται με τρεις μοναδικούς τρόπους: straight, mixed ή cocktail.
-Το World Class Fine Drinking Thessaloniki διοργανώνεται από το World Class -την κορυφαία πλατφόρμα bartending παγκοσμίως- υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, και με την υποστήριξη του Thessaloniki Food Festival, που διανύει τον 7ο χρόνο δραστηριότητάς του.
-Το «παρών» στην αποψινή, πρώτη μέρα, του World Class Fine Drinking Thessaloniki, έδωσαν από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, η Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου από το Τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, και η Λίλιαν Σαμαρά επί του Thessaloniki Food Festival.
Την επικοινωνία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη έχει η PR – Communication Experts Epi Direct της Λήδας Παπαδοπούλου.
i
– Το World Class Fine Drinking Thessaloniki ξεκίνησε, σήμερα, 15 Νοεμβρίου, και συνεχίζεται, αύριο, Πέμπτη 16 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (Λεωφ. Στρατού 3, Θεσσαλονίκη) και ώρες 20.30 – 00.30.
-Η γενική είσοδος και για τις 3 ημέρες είναι 10 ευρώ. Αγοράζετε το βραχιολάκι «World Class Fine Drinking Thessaloniki» και έχετε πρόσβαση στα pop-up bars και τις 3 ημέρες, 2 μάρκες που σας εξασφαλίζουν 2 perfect serve ποτά (straight, mixed ή cocktail) δικής σας επιλογής και τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα 2 hero serves που συναγωνίζονται σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό.
-Έτσι, έως τις 25 Νοεμβρίου, στα 24 bar της πόλης, με το ίδιο βραχιολάκι και την ειδική μάρκα που το συνοδεύει θα μπορείτε να πιείτε 1 κοκτέιλ, το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε σε διαφορετική μέρα από τη μέρα που προμηθευτήκατε το βραχιολάκι. Επιπλέον, θα υπάρχουν και προνομιακές τιμές στους ειδικούς καταλόγους που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτές τις μέρες μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.
-Η είσοδος στο χώρο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.