Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη και η κρουαζιέρα

Η Θεσσαλονίκη και η κρουαζιέρα

Για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να τοποθετηθεί στον χάρτη της κρουαζιέρας, χρειάζεται έναν δυνατό συνδυασμό ενεργειών.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει πρώτα να καταστεί συνδυαστικό λιμάνι, με τον Πειραιά για παράδειγμα» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο τουριστικός πράκτορας, ειδικός στην κρουαζιέρα Λουκάς Τσακιρίδης.

Με αφορμή το άνοιγμα νέων αγορών στη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις τόσο από/προς την Ντόχα του Κατάρ όσο και από/προς το Ντουμπάι, ρωτήσαμε τον κ. Τσακιρίδη, κατά πόσο οι νέες πτήσεις μπορούν να επηρεάσουν και το κομμάτι της κρουαζιέρας στην πόλη.

«Σίγουρα, το Κατάρ και το Ντουμπάι, δεν είναι οι βασικές αγορές της κρουαζιέρας’ δεν είναι ώριμες αγορές κρουαζιέρας, ώριμες αγορές είναι η αμερικάνικη και η ευρωπαϊκή» εξηγεί στο debbiestravel.gr ο κ. Τσακιρίδης προσθέτοντας «βεβαίως, από οπουδήποτε υπάρχει πτήση προς τη Θεσσαλονίκη, βοηθάει!».

Να ωριμάσουν οι συνθήκες

Για να μπορέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – ο προορισμός Θεσσαλονίκη- να μπει στον χάρτη, εάν θέλετε, της παγκόσμιας κρουαζιέρας, χρειάζεται ένας συνδυασμός καταστάσεων.

Κρουαζιερόπλοιο Θεσσαλονίκη
Από την άφιξη του τεράστιου Costa Pacifica στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Οκτώβριος του 2015 (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Όπως εξηγεί ο Λουκάς Τσακιρίδης, η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, εκτός Ευρώπης. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα πωλήσεων και μάρκετινγκ, να ενταχθεί σε πακέτα tour operator, να υπάρχει επαρκής χρόνος ενημέρωσης σχετικά με τον προορισμό και τις δυνατότητες που παρέχει.

«Ναι, αυξάνονται οι προϋποθέσεις, ωριμάζουν σιγά σιγά οι συνθήκες για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον χάρτη της κρουαζιέρας» λέει ο κ. Τσακιρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού αναπτυχθούν οι υποδομές της πόλης (σε λιμάνι, αεροδρόμιο κτλ.), τότε η Θεσσαλονίκη θα μπορέσει από συνδυαστικό λιμάνι να μετατραπεί σε κύριο λιμάνι  και να υπάρχει αυτόνομη επιβίβαση/αποβίβαση στα πλοία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα