Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Η Θεσσαλονίκη στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Την 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) που ανέλαβε να διοργανώσει η χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 10 – 12 Οκτωβρίου.

Είναι η πρώτη διεθνής συνάντηση του ΠΟΤ που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα– και μετά την εκλογή της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού-, αλλά και συνολικά σε ευρωπαϊκό κράτος – μέλος του «Δρόμου του Μεταξιού».

Έχει κύριο στόχο την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» στον τουρισμό, των ευκαιριών που παρέχει και της διασυνδεσιμότητας που προσφέρει σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Στρογγυλή Τράπεζα

Τα κράτη-μέλη του «Δρόμου του Μεταξιού», τα συνεργαζόμενα μέλη του ΠΟΤ και οι διεθνείς φορείς που εκπροσωπούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την 8η Διεθνή Συνάντηση, στην οποία έχει προγραμματιστεί Στρογγυλή Τράπεζα με τη συμμετοχή Υπουργών των κρατών-μελών, καθώς και στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με τον ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο.

Συνεδρίες και Β2Β

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί σε  συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας- Ειρηνικού (PATA),  ειδική συνεδρία για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών θα  πραγματοποιηθεί B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων.

Κατά κύριο λόγο επικεντρώνεται σε τουριστικές συνεργασίες, αλλά είναι ανοιχτή σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, οι φορείς των οποίων ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις σημαντικές αναδυόμενες ευκαιρίες της δια-ηπειρωτικής ανταλλαγής και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο αυτή τη δυνατότητα δικτύωσης.

*

-Η 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού» που ανέλαβε να διοργανώσει η χώρα μας, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, τον Μάιο του 2018,  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 10 – 12 Οκτωβρίου.

– Η 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού» διοργανώνεται από κοινού από το υπουργείο Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

-Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη συνάντηση B2B είναι δωρεάν και απαιτείται μόνο εγγραφή http://silkroad.unwto.org/webform/registration-8th-unwto-international-meeting-silk-road-tourism-thessaloniki-greece-10-12-oct

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα