Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηSmyrna di Levante: «Κόβεται» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σμύρνη

Smyrna di Levante: «Κόβεται» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη

Λιγότερο από δυο μήνες διήρκησε η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σμύρνης – Θεσσαλονίκης.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η ‘γραμμή φιλίας’, όπως είχαν ονομάσει τη σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, δεν κατάφερε να σταθεί βιώσιμη, και σε λιγότερο από δυο μήνες από την ημέρα έναρξης των απευθείας δρομολογίων, διακόπτεται, τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ήταν 9 Οκτωβρίου, όταν στο πολυτελές πλοίο Smyrna di Levante, ο πλοιοκτήτης της Levante Ferries Γιώργος Θεοδόσης και στελέχη της ναυτιλιακής εταιρίας υποδέχονταν φορείς της Θεσσαλονίκης, τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους ΜΜΕ για να γιορτάσουν την έναρξη των δρομολογίων.

«Είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά θα συνδέουμε δυο κοσμοπολίτικες πόλεις, δυο πόλεις λιμάνια με ιστορικές αναφορές» είχε τότε δηλώσει ο κ. Θεοδόσης αναφερόμενος στο πολυτελές πλοίο το οποίο θα ένωνε την Ευρώπη με την Ασία, τη δύση με την ανατολή.

«Πολλές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Διεκπεραιώσαμε πολύπλοκες, αχαρτογράφητες διαδικασίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» είχε επισημάνει ο κ. ίδιος.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η εκτέλεση των δρομολογίων να πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από Θεσσαλονίκη και Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή από Σμύρνη. Το ταξίδι είχε διάρκεια 14 ώρες.

Οι πληρότητες στο πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες του Debbiestravel.gr ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, με εξαίρεση τις αργίες της 26ης – 28ης Οκτωβρίου, που το επέλεξε αρκετός κόσμος για να ταξιδέψει μ’ αυτό.

Μειώθηκαν τα δρομολόγια

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου, τα δρομολόγια μειώθηκαν από τρία την εβδομάδα, σε δυο, και εκτελούνταν Τρίτη και Παρασκευή από Θεσσαλονίκη και Τετάρτη και Κυριακή από Σμύρνη.

Ωστόσο, όπως φάνηκε, ούτε και με τα δυο δρομολόγια ανά προορισμό, κατάφερε η γραμμή να σταθεί βιώσιμη, με αποτέλεσμα, σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 να έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο από Σμύρνη με άφιξη στη Θεσσαλονίκη αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 09.00 το πρωί.

Δυστυχώς, η γέφυρα επικοινωνίας που προσπάθησε, σε μια πολύ δύσκολη πραγματικά εποχή, αφενός με τα ελληνοτουρκικά, αφετέρου με την τεράστια αύξηση της ενέργειας, να δημιουργήσει η Levante Ferries ‘γκρεμίστηκε’ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ότι η γραμμή θα επανέλθει και θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα