Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΒόρεια Εύβοια: Επενδυτικό ενδιαφέρον και ‘ανάσα’ από το North Evia Pass

Βόρεια Εύβοια: Επενδυτικό ενδιαφέρον και ‘ανάσα’ από το North Evia Pass

Η εναλλαγή των τοπίων, η θάλασσα, τα ιαματικά λουτρά, οι τοπικές γεύσεις, τα γύρω νησάκια, οι ποικίλες μορφές τουρισμού και βεβαίως η φιλοξενία των κατοίκων της είναι κάποια από τα δυνατά σημεία της Βόρειας Εύβοιας. Μιας περιοχής που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων και η οποία προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες τη φετινή τουριστική σεζόν.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Η πρόσβαση από τη Βόρεια Ελλάδα, και κυρίως τη Θεσσαλονίκη, προς τη Βόρεια Εύβοια είναι σχετικά εύκολη οδηγώντας στην εθνική οδό για Αθήνα, έξοδος για Γλύφα και στη συνέχεια, επιβιβάζεται κανείς στο φεριμπότ όπου φτάνει στον Αγιόκαμπο ύστερα από 25 λεπτά της ώρας. Από εκεί οι δρόμοι οδηγούν προς τη ναυαρχίδα της περιοχής, τα Λουτρά Αιδηψού, αλλά και τις υπόλοιπες πανέμορφες περιοχές της, το δημοφιλές Πευκί, τις Γούβες, τους Ωρεούς, την Ιστιαία έδρα του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, τα παραθαλάσσια Ελληνικά, τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας και από εκεί στα Λιχαδονήσια κτλ.

Η Βόρεια Εύβοια, μετά και από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, επανασυστήνεται και έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, όλων των ηλικιών. Η εξωστρέφεια, μεταξύ άλλων, και της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού & Βόρειας Εύβοιας, έχει φέρει, σε μεγάλη κλίμακα, ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιοχή.

«Βεβαίως, μας βοήθησε πολύ και η δράση του προγράμματος North Evia Pass καθώς και το ‘Τουρισμός Για Όλους’ για το οποίο ήρθαμε πρώτοι στην Ελλάδα στην προτίμηση του κόσμου να μας επισκεφτεί» δηλώνει στο Debbiestravel.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού & Βόρειας Εύβοιας Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί «ο κόσμος μας στήριξε, ήρθε και πολύς νέος κόσμος, οικογένειες και ζευγάρια, και εξαιτίας του North Evia Pass παρέμειναν τα ξενοδοχεία ανοιχτά, τουλάχιστον το 70% – 80% μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν άλλες χρονιές έκλειναν το Σεπτέμβριο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού & Βόρειας Εύβοιας Θοδωρής Ρουμελιώτης

Σχολιάζοντας τη φετινή χρονιά, ο κ. Ρουμελιώτης δηλώνει ότι ήταν μια καλή σεζόν, η οποία όμως δεν ισορροπεί το καταστροφικό καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. «Για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, θα πρέπει τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια να έχουμε τη στήριξη μέσω των δράσεων και προγραμμάτων της Κυβέρνησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού & Β. Εύβοιας.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει του προγράμματος North Evia Pass το οποίο χωρίστηκε σε τέσσερις φάσεις, διατέθηκαν συνολικά 21.350 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ και των 100 ευρώ για τη β’ φάση της δράσης (σ.σ. η περίοδος χρήσης για τη β’ φάση ήταν ο μήνας Αύγουστος).

Έργα υποδομών

Ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στο Debbiestravel.gr στάθηκε και στα έργα των υποδομών, τα οποία θεωρεί απαραίτητα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας. Αναφέρθηκε στον νέο οδικό άξονα Χαλκίδας – Στροφιλιάς, συνολικού μήκους 56 χλμ., εκ των οποίων το νέο τμήμα θα είναι 47 χλμ. και τα υπόλοιπα χιλιόμετρα θα αντιστοιχούν σε αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου θα έχει ως αφετηρία το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και ουσιαστικά θα ‘σπάσει’ την οδική απομόνωση της Βόρειας Εύβοιας.

«Πρέπει να ξεκινήσει να δρομολογείται αυτό το έργο, διότι θα βοηθήσει πολύ στην προσβασιμότητα στην περιοχή μας» δήλωσε ο κ. Ρουμελιώτης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λουτρόπολης της Αιδηψού, η οποία εφόσον υλοποιηθεί θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής. Η δημοτική πλαζ, η πεζοδρόμηση σε κεντρικά σημεία της Λουτρόπολης και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου είναι έργα που θα πρέπει να μπουν στο ‘μικροσκόπιο’ για αναβάθμιση.

Σχετικά με το κεντρικό υδροθεραπευτήριο των Λουτρών Αιδηψού, το οποίο είναι υπό τη διαχείριση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες έως και τον Οκτώβριο, αυτό που ζητούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι να μπορούν να λειτουργούν και τον χειμώνα, τα Σαββατοκύριακα.

«Επιθυμία μας είναι να λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τουλάχιστον για τα Σαββατοκύριακα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού & Β. Εύβοιας Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις

Σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον, τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας προσελκύει ξένους αλλά και Έλληνες επενδυτές.

Όπως πληροφορείται το Debbiestravel.gr, πρόσφατα, εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο για πάνω από μία 10ετία στα Λουτρά Αιδηψού, αγοράσθηκε από Έλληνα επενδυτή.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για αγορά ανενεργών ξενοδοχείων στην περιοχή τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους καθώς και για ακίνητα. «Μια έντονη κινητικότητα παρατηρούμε τα τελευταία 4-5 χρόνια από Ισραηλινούς» αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης.

Σημειώνουμε ότι ήδη μια ξενοδοχειακή, μικρής κλίμακας, μονάδα έχει περάσει σε Ρουμάνους επιχειρηματίες.

Αυτήν την περίοδο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στα Λουτρά Αιδηψού παραμένουν ανοιχτά περίπου 15 ξενοδοχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα