Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Μια… Νύμφη στο Θερμαϊκό

Ανθώδη αρώματα, φρουτώδης γεύση, ήπια πικρή επίγευση, πέντε ποικιλίες λυκίσκων και 100% Μακεδονικό κριθάρι.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Και το όνομα αυτής… Νύμφη, το νέο, ολοκαίνουργιο προϊόν της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η μπύρα που απέκτησε πρόσφατα η Θεσσαλονίκη, και η οποία παράγεται από 100% μακεδονικό κριθάρι που συλλέγεται από 1500 αγρότες της Μακεδονίας.

«Θέλουμε να γίνει το σύμβολο της πόλης, και γευστικά και σε δημιουργικότητα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Δανιηλίδης στη χθεσινή παρουσίαση της νέας ετικέτας της εταιρίας που ακούει στο όνομα Νύμφη.

Όπως επισήμανε ο κ. Δανιηλίδης σε εκπροσώπους ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης στη χθεσινή παρουσίαση «η Νύμφη είναι 100% Μακεδονία και το κριθάρι προέρχεται από τους αγρότες στη Μακεδονία, και καλλιεργείται σε 80.000 στρέμματα».

Επισημάνθηκε ότι όλη η διαδικασία για την παραγωγή της μπύρας Νύμφη γίνεται στις  εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Σίνδο, στο εργοστάσιο της οποίας απασχολούνται 230 εργαζόμενοι.

Υψηλή ποιότητα

Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι η Αθηναϊκή ζυθοποιία στοχεύει στην πολύ υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη.

«Η χρονιά για την παραγωγή κριθαριού ήταν πολύ καλή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προσθέτοντας «στοχεύουμε σε προϊόντα με πολύ ψηλή ποιότητα, σε τιμές προσβάσιμες σε όλους τους καταναλωτές».

Σύμβολο της Θεσσαλονίκης

Με στόχο να γίνει η μπύρα Νύμφη σύμβολο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ότι η διανομή της αρχικά θα γίνεται μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο στο μέλλον υπάρχει πιθανότητα να διανέμεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μάλιστα σε λίγους μήνες θα υπάρξει μια ειδική περίσταση που θα αφορά άμεσα την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη συγκεκριμένη  μπύρα.

Σ’ ότι αφορά τη συνταγή της Νύμφης, ο συνδυασμός 5 λυκίσκων δημιουργούν μια hoppy lager με πλούσια αρώματα, γεύση και επίγευση.

Η μπύρα Νύμφη ξεκίνησε την κυκλοφορία της, πριν από ένα μήνα, και θα τη βρείτε σε συσκευασίες των 330 ml, των 500 ml και σε βαρέλι των 20 λίτρων.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα