Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΉρθε με το ποδήλατο, έφυγε με το αεροπλάνο!

Ήρθε με το ποδήλατο, έφυγε με το αεροπλάνο!

Αναφερόμαστε στον 45χρονο Γερμανό Kai Markus Xiong, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη, ποδηλατώντας 6.300 χιλιόμετρα, διασχίζοντας 12 χώρες.

Κείμενο + φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Τρέχω τον δικό μου Δρόμο του Μεταξιού» ήταν η θεματολογία του Kai Markus Xiong που ξεσήκωσε το κοινό κατά τη διάρκεια της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Ο Δρόμος του Μεταξιού» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 10 – 12 Οκτωβρίου.

Ο Kai ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου από το Νορβηγία, πέρασε τη Σουηδία, τη Δανία, διέσχισε τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Λίχτενσταϊν, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ιταλία και από το Μπρίντεζι επιβιβάστηκε στο πλοίο έφτασε Ηγουμενίτσα και από εκεί, στον τελικό του προορισμό, τη Θεσσαλονίκη.

Έφτασε στις 8 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετέχει στην 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Ο Δρόμος του Μεταξιού», που πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και δη, στη Θεσσαλονίκη.

O Kai Markus Xiong (δεύτερος από αριστερά) με το ποδήλατό του, και Αλέξανδρος Θάνος (ανιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΚΜ), Ειρήνη Σιδηροπούλου (υπεύθυνη πωλήσεων Aegean Β. Ελλάδος), Γιάννης Ασλάνης (πρόεδρος TCB), Ντέπυ Χιωτοπούλου

«Τρέξε τον δικό μου Δρόμο του Μεταξιού»

«Ήθελα να καταρρίψω τους δικούς μου  φραγμούς, έβλεπα τελείως διαφορετικά τις χώρες, πριν τις επισκεφτώ και αλλιώς τις βλέπω τώρα» είπε στην παρουσίασή του ο Kai, ο οποίος, πέρα της ποδηλατικής διαδρομής που πραγματοποίησε, έχει τρέξει και 12.000 χλμ. διασχίζοντας χώρες που βρίσκονται στο Δρόμο του Μεταξιού.

Τρέχοντας, ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου του 2017, διέσχισε 8 χώρες – ξεκίνησε από το Αμβούργο της Γερμανίας, πέρασε από Πολωνία, Λευκορωσία, Ρωσία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν και έφτασε Κίνα, διασχίζοντας στην αχανή χώρα του Δρόμου του Μεταξιού 5.000 χλμ.

«Έτρεχα καθημερινά 60 – 80 χλμ. και κάθε 6-10 μέρες σταματούσα για διανυκτέρευση» ανέφερε στην πραγματικά εντυπωσιακή ιστορία του, προσθέτοντας ότι στον κάθε τόπο που διανυκτέρευε ήθελε να μάθει για την τοπική κουλτούρα.

Πηγή έμπνευσης για τα παιδιά

Όπως είπε, ο Kai Markus Xiong, το όλο του εγχείρημα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης, κυρίως για τα παιδιά.

«Είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω, να μην τα παρατάει εύκολα η επόμενη γενιά» είπε χαρακτηριστικά ο Kai προσθέτοντας «ο Δρόμος του Μεταξιού είναι όνειρο για πολλούς, και μέσω της πράξης μου, προσπαθώ να τους παροτρύνω να τις επισκεφτούν αυτές τις χώρες».

Σ’ ότι αφορά τη διάσχιση ερήμου, ο αθλητής είπε ότι το τρέξιμο στην έρημο απαιτεί πειθαρχία’ πειθαρχία για κάθε τι που επιχειρούμε, πειθαρχία, εκπαίδευση, υπομονή, επιμονή!

*

-Περισσότερα για τον Kai Markus Xiong στο www.runmysilkroad.com.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα