Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗμέρες Μουσείων «Meet, See, Do»

Ημέρες Μουσείων «Meet, See, Do»

Επί τρεις ημέρες διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το διεθνές συνέδριο για τα μουσεία «Meet, See, Do».

Δεύτερη μέρα σήμερα για το διεθνές συνέδριο με τις Ημέρες Μουσείων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Περισσότεροι από 100 επαγγελματίες μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς από τα Βαλκάνια και πέρα ​​από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στο 6ο συνέδριο «Meet, See, Do».

«Meet, See, Do»

Είναι το ετήσιο συνέδριο που περιοδεύει του Balkan Museum Network, που λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις μάθησης, συνάντησης και δικτύωσης για τα βαλκανικά μουσεία και τους επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το συνέδριο «Meet, See, Do» – ένα συνέδριο που κάνει τη ‘διαφορά’- διοργανώνεται από το Δίκτυο Βαλκανικών Μουσείων και το Ίδρυμα Πολιτιστική Κληρονομιά Χωρίς Σύνορα (CHwB) Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Δεδομένου ότι το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα γιορτάζεται επίσης μέσω της διάσκεψης «Meet, See, Do», η οποία θα συζητά σημαντικά θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

*

-Το διεθνές συνέδριο «Meet, See, Do» διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ήδη από χθες 18 Απριλίου, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 16/4, και ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου.

-Το Δίκτυο Βαλκανικών Μουσείων ιδρύθηκε το 2006 για να προωθήσει και να διατηρήσει την κοινή πολιτιστική κληρονομιά των Βαλκανίων.

-Η γλώσσα της διάσκεψης και των εργαστηρίων είναι η αγγλική.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα