Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑλλαγή ημερομηνίας - Οικογιορτή και ροζ φλαμίνγκο!

Αλλαγή ημερομηνίας – Οικογιορτή και ροζ φλαμίνγκο!

Την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού.

Με ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά, η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. Ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, βόλτες με άλογα και ποδήλατα, βιολογικά προϊόντα και χειροτεχνίες.

Η γιορτή που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Κυριακή 8 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών.

Το ραντεβού για την καθιερωμένη πλέον γιορτή, η οποία πραγματοποιείται για έβδομη φορά, ανανεώνεται για την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο Καλοχώρι, από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά… ροζ φλαμίνγκο, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.

Δραστηριότητες

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί βιολογικών τροφίμων –όπως μέλι, ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, κηπευτικά εποχής- αλλά και χειροτέχνες με πρωτότυπες δημιουργίες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικούς νομούς.

Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες ενώ θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών και των εντόμων στα φυτά με φυσικά υλικά, καθώς και επίδειξη τεχνικής που χρησιμοποιείται από την ανακύκλωση εφημερίδων για τη δημιουργία πιάτων και άλλων χρήσιμων σκευών.

Επίσης, πριν από την απελευθέρωση των πουλιών από τους εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Θράκης.

Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου είναι ένας υγρότοπος που δημιουργήθηκε σταδιακά από τη δεκαετία του ΄60 και μετά, κατόπιν της κατασκευής του παράκτιου αναχώματος. Αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύτιμο για πολλούς οργανισμούς, και κυρίως για τα μεταναστευτικά πουλιά που τη χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά το μακρύ ταξίδι τους.

*

-Η 7η Οικογιορτή Γαλλικού ποταμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και του Δήμου Δέλτα, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου και της εθελοντικής οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα