Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη29o Money Show: Επιχειρηματικότητα, τουρισμός, γαστρονομία, τεχνολογία!

29o Money Show: Επιχειρηματικότητα, τουρισμός, γαστρονομία, τεχνολογία!

Επί τρεις μέρες η ‘καρδιά’ του επιχειρηματικού κόσμου θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 29ου Money Show, που συνδιοργανώνει το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Απριλίου, πραγματοποιείται το χρηματο – οικονομικό φόρουμ πολυσυνέδριο Money Show που διοργανώνεται για 29η φορά, και 10η χρονιά που το συνδιοργανώνει το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σε 10 αίθουσες του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, επί τρεις μέρες, θα συμμετέχουν 10.000 σύνεδροι κατά τη διάρκεια 105 ανοιχτών και 50 κλειστών εκδηλώσεων, καλύπτοντας πέντε κατηγορίες ειδικών κοινών.

155 εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν επενδυτές και επιχειρηματίες, επαγγελματίες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι 11 ενότητες που εστιάζει το 29ο Money Show είναι, χρηματιστηριακό και επενδυτικό, επιχειρηματικό, επαγγελματικό, ασφαλιστικό, Δήμοι και επιχειρηματικότητα, τεχνολογία και επιχειρηματικότητα, υγεία και ιατρικός τουρισμός, εκπαίδευση και καριέρα, εθελοντικός και πολιτισμός, art forum – EXPO και  public leadership.

«Βασικό μας μότο στο φετινό 29ο Money Show είναι να αποτελέσει εργαλείο εξόδου από την κρίση» επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Χρήστος Σαραντόπουλος, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Όπως επισήμανε ο κ. Σαραντόπουλος, στο φετινό Money Show, υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 συνέδρια που αφορούν τομείς της ελληνικής οικονομίας που μπορεί να αναπτυχθεί, όπως είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, η ανακύκλωση, τα ενεργειακά δίκτυα.

Ο πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο ΕΒΕΘ

Τρεις ημερίδες για τον τουρισμό

Κατά τη διάρκεια του 29ου Money Show, εντάσσονται στο πρόγραμμα τρεις ημερίδες με θέμα τον τουρισμό.

Το Σάββατο 28 Απριλίου, μεταξύ 15.00 – 17.00, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ημερίδα με κεντρικό θέμα «Τουρισμός και Επικοινωνία».

Εισηγητές, μεταξύ άλλων, θα είναι η πρόεδρος του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Η νέα ψηφιακή επικοινωνία στον τουρισμό».

Την ίδια μέρα, Σάββατο 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που διοργανώνει το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (17.00 – 19.00) με θέμα «Διοίκηση Τουρισμού : Καινοτομία, ποιότητα και επιχειρηματικότητα».

Τέλος, την Κυριακή 29 Απριλίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα «Γαστρονομικός Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα» (11.00 – 14.00, Αίθουσα Regency Ballroom)

Ομιλητές θα είναι ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, η Μαρία Παρταλίδου επίκουρος καθηγήτρια ΑΠΘ – Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, ο Δημήτρης Τασιούλας Chef Ambassador 2018 – ιδιοκτήτης εστιατορίου Thria, ο Γιώργος Παλησίδης εκπαιδευτής ΙΕΚ Θέρμης και μέλος δς του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου, η Κυριακή Μπουλασίδου διευθύντρια γραφείου ΕΟΤ στο Μιλάνο, η Λίλιαν Σαμαρά υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης, και εκπρόσωποι της EUROBANK και της CISCO.

Δεξίωση

Το Σάββατο 28 Απριλίου το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) θα παραθέσουν δεξίωση στο πλαίσιο του 29ου Money Show.

Θέμα της εκδήλωσης «Νέα Οικονομία – Νέα Εποχή» με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο που θα αναπτύξει το θέμα «Νέα Οικονομία στο πλαίσιο της Κλιματικής Αλλαγής – Το Υπόδειγμα της Κυκλικής Οικονομίας».

Πριν την ομιλία ου υπουργούν θα παρέμβουν με  εισηγήσει, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης με θέμα «Η συμβολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήριος Θεοφάνης με θέμα «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε νέα εποχή» και ο Νικόλαος Λαμπρογεώργος Senior Account Manager Public Sector σε Ελλάδα και Κύπρο, CISCO HELLAS SA με θέμα «Πως η ψηφιοποίηση επιδρά θετικά στην οικονομία και στη ζωή μίας χώρας».

Η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στην αίθουσα Regency Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki. Η εκδήλωση είναι κλειστή, με ατομική πρόσκληση.

Το Debbiestravel.gr συμμετέχει στο 29ο Money Show, ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Το 29ο Money Show πραγματοποιείται 27 – 29 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki

*

-Το 29ο Money Show ξεκινάει, αύριο, Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 9 το πρωί, με Β2Β συναντήσεις του Ομίλου Μουζενίδη με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, μια εκδήλωση που θα είναι κλειστή για το ευρύ κοινό.

-Μεταξύ των εκδηλώσεων της πρώτης μέρας του 29ου Money Show, είναι η ημερίδα του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητήριου σχετικά με την ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών και υπηρεσιών (16.00- 19.00), η βράβευση 50 επιχειρηματιών από τη Βόρεια Ελλάδα, κάτω των 40 ετών κ.ά.

– Επίσης, την Παρασκευή 27 Απριλίου, ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η εκδήλωση «Test the Taste» που διοργανώνει η Top Tourism & Respond on Demand, όπου 50 επίλεκτοι προσκεκλημένοι από τους χώρους του τουρισμού, της δημοσιογραφίας, της γαστρονομίας, του food blogging, της πρωτοποριακής επιχειρηματικότητας και της γευσιγνωσίας, δοκιμάζουν τις γεύσεις επιχειρήσεων του κλάδου της γαστρονομίας και τις χαρακτηρίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο! Η εκδήλωση δεν θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, παρά μόνο στους επίσημους προσκεκλημένους.

-Το Σάββατο 28 Απριλίου, δεύτερη μέρα του 29ου Money Show, πραγματοποιείται το φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με κεντρικό θέμα τη γεωργία, τις εξαγωγές και τον αγροδιατροφικό τομέα (11.00 – 15.00).

Το Δίκτυο Μετακινούμενης Κτηνοτροφίας – Ιπποτροφίας με θέμα «Η Μετακινούμενη κτηνοτροφία στην ΟΥΝΕΣΚΟ» (11.00 – 13.00), οι Φίλοι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (13.00 – 15.00), το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής με θέμα «Το νέο Τοπίο στις Επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Οικονομία Διαμοιρασμού & Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων – Χαρτογράφηση της Εκτιμητικής στην Ελλάδα. Από τις συνεργίες της Συγκριτικής Μεθόδου στις Σύγχρονες Πλατφόρμες», η Ένωση Εκτροφέων Αλόγου Θεσσαλίας – ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ- Ε.Σ.Π.Ι. με θέμα «Ανοικτή δημόσια διαβούλευση για την προστασία των Ιπποειδών», είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Απριλίου, δεύτερη μέρα του 29ου Money Show.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα