Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΜέτρα για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Μέτρα για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη δρομολόγησης μέτρων με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

 

Για τον παραπάνω λόγο, το ΕΕΘ και ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, συγκαλεί αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου, σύσκεψη φορέων της πόλης.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ως φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και ως πυλώνας της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας της πατρίδας μας, ανησυχεί βαθύτατα για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη Θεσσαλονίκη» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορπίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται σωστή ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, προσεκτική μελέτη του περιβάλλοντος και αναζήτηση διεθνών καλών πρακτικών «και έτσι θα μπορούμε να αναστρέψουμε τη σημερινή κατάσταση και να βελτιώσουμε σημαντικά το τουριστικό προφίλ της πόλης και της ευρύτερης περιοχής» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

DSCN6142

Ένα καλύτερο αύριο

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζορπίδης, για ένα καλύτερο αύριο για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, «κατά την άποψή μας, άκρως απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των φορέων της πόλης μας» και συμπληρώνει «για το λόγο αυτό ζητούμε τη συνδρομή, τις ιδέες, θέσεις και τις προτάσεις των φορέων της Θεσσαλονίκης».

Συμμετοχή φορέων

Στην πρόσκληση του ΕΕΘ ανταποκρίθηκαν και θα συμμετέχουν οι σημαντικότεροι φορείς της περιοχής όπως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Thessaloniki Convention Center, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία» Αχιλλέας Τοπούζας, Ενώσεις Τουριστικών Πρακτόρων και Τουριστικών Γραφείων, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του υπουργείου Οικονομίας κ.ά.

Η σύσκεψη φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα