Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΓαλάζια Σημαία: Αφαιρείται από Πιερία, Άνδρο, Ρόδο, Χανιά

Γαλάζια Σημαία: Αφαιρείται από Πιερία, Άνδρο, Ρόδο, Χανιά

Οκτώ βραβευμένες παραλίες σε Πιερία και νησιωτική Ελλάδα, αφαιρούνται από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα, οι οκτώ παραλίες σε Πιερία (4), Άνδρο (2), Ρόδο (1) και Χανιά (1) αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Οι ακτές που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία»

Στην Πιερία, είναι η Ακτή Λεπτοκαρυά 1, Ακτή Πλάκα-Μύλος, Ακτή Πλαταμώνας 1, Ακτή Σκοτίνα.

Στην Άνδρο, είναι η Ακτή Αγ. Πέτρος και η Ακτή Χρυσή Άμμος.

Στη Ρόδο είναι η Ακτή Ανατολικά Ενυδρείου.

Στα Χανιά είναι η Ακτή Καλαθάς.

*

-Στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική.

-Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

-Σύμφωνα με τα κριτήρια του Προγράμματος, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα