Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΗ Ανατολική Χαλκιδική «πρωταγωνιστεί» και την περίοδο των εορτών!

Η Ανατολική Χαλκιδική «πρωταγωνιστεί» και την περίοδο των εορτών!

Παραμυθοχώρες και παραδοσιακά έθιμα, στολισμοί δέντρων και εορταστική ατμόσφαιρα στα χωριά της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Υψηλές πληρότητες, μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλές ημερήσιες γιορτινές αποδράσεις σηματοδοτούν το κλίμα των ημερών, στην ορεινή κυρίως ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής, η οποία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου υποδέχεται επισκέπτες από την εγχώρια τουριστική αγορά αλλά και από κοντινές βαλκανικές, μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ανατολική Χαλκιδική πρωταγωνιστεί και τις ημέρες των εορτών!

Στην Αρναία

Πιστή στα έθιμα και στη διαιώνιση της παράδοσης, η μακεδονίτικη Αρναία στήριξε για μία ακόμη χρονιά τη φήμη της – ως απόλυτου προορισμού χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων διακοπών – στα θρησκευτικά και πολιτιστικά της δρώμενα, τα οποία αποτελούν μέρος της φανταχτερής κουλτούρας της πόλης καθώς και του ρυθμού ζωής των κατοίκων της.

Γαστρονομικά έθιμα

Παλαιοχώρι, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Στρατώνι και Μ. Παναγία φόρεσαν τα γιορτινά τους, γιόρτασαν τους στολισμούς των δέντρων τους, μετέτρεψαν τα πάρκα τους σε «παραμυθοχώρες» και αναβίωσαν γαστρονομικά έθιμα, παρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες σε ένα καθημερινό πανηγύρι, κατά το οποίο το τοπικό δυνατό τσίπουρο και η μουντοβίνα (απόσταγμα από κηρύθρα) κυριάρχησαν στη γεύση.

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Ο Χολομώντας, η Αρναία και το Παλαιοχώρι συμπεριλαμβάνονται το 2018 στο «περιπατητικό» πρόγραμμα του προωθητικού πλάνου του Πρωαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ).

Οι παραπάνω περιοχές έρχονται να συμπληρώσουν το άκρως επιτυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα των Αριστοτελικών Κοινοτήτων, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο περιηγήσεων που ήδη προωθείται στοχευμένα στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

«Χρόνο με το χρόνο η περιοχή αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τα μετατρέπει σε λόγο και τρόπο προσέλκυσης επισκεπτών» αναφέρει ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΠΟΤ Γιάννης Γερούκης.

Όπως ο ίδιος τονίζει «Οι άνθρωποι πλέον γνωρίζουν ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στηρίζονται στις δικές τους δραστηριότητες και εκπαιδεύονται στο να συμμετέχουν, να στηρίζουν, να οργανώνουν και να επενδύουν στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί μία από τις κύριες τοπικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά του το μέλος δς του ΠΟΤ Άγγελος Γκαγκάνης επισημαίνει ότι «η απόλυτη προσήλωση στο στόχο και η πίστη στη δύναμη της συνοχής ήταν αυτά που απογείωσαν τη φήμη του προορισμού. Απευθυνόμαστε σε τουριστικές αγορές των οποίων έχουμε ενδελεχώς μελετήσει τα χαρακτηριστικά, προετοιμάζουμε επικοινωνιακά εργαλεία απευθυνόμενα σε καθεμιά από αυτές και τις «τοποθετούμε»  μία προς μία  στις θεματικές μας ενότητες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα