Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαPress Trips/ΣυνεντεύξειςΑύξηση στον τουρισμό της Χαλκιδικής!

Αύξηση στον τουρισμό της Χαλκιδικής!

«Εκτιμούμε ότι η χρονιά θα κλείσει με αύξηση 5% – 7%, σε σχέση με τις διανυκτερεύσεις» επισημαίνει ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Διανύοντας την υψηλότερη περίοδο της τουριστικής σεζόν, το debbiestravel.gr ενημερώνεται σχετικά με την τουριστική κίνηση αλλά και τις εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) και πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) Γρηγόρη Τάσιο.

 

«Η σεζόν θα είναι καλή όπως το 2016’ μια καλή χρονιά, εκτιμώντας ότι θα κλείσουμε με αύξηση της τάξεως του 5% – 7%» σημειώνει στο debbiestravel.gr ο κ. Τάσιος.

Ωστόσο, η αύξηση αφορά τις διανυκτερεύσεις, όπως διευκρινίζει ο κ. Τάσιος, διότι, τα έσοδα των επιχειρήσεων θα είναι μειωμένα σε σχέση με τις διανυκτερεύσεις, γεγονός που οφείλεται σε δυο παράγοντες:

Α. στην αύξηση των προκρατήσεων που έγιναν το χειμώνα με το early booking, «όταν, για παράδειγμα, μέχρι το 2015 το early booking αφορούσε το 40% των προκρατήσεων, φέτος αγγίζει το 65% – 70%» εξηγεί ο κ. Τάσιος».

Β. Φορολογικά, οι επιχειρήσεις έχουν επιβαρυνθεί φτάνοντας στη χρήση στο 29% (έναντι 26% που ήταν πέρυσι) με αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών τους.

Ασφαλής χώρα!

Επιπρόσθετος λόγος για την αύξηση των διανυκτερεύσεων, είναι αναμφίβολα η ασφάλεια που νιώθουν οι τουρίστες επιλέγοντας την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Συγκυριακά δεν είναι η Τουρκία στην αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος της ΕΞΧ, Γρηγόρης Τάσιος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πληρότητες στο 90%!

Τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής αγγίζουν το 80% – 90%!

«Ο Σεπτέμβριος πηγαίνει αρκετά καλά, με κρατήσεις από ξένες αγορές, ενώ για τον Οκτώβριο ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε άλλη μια βδομάδα» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο κ. Τάσιος, εξηγώντας ότι η σεζόν κατά μέσο όρο φτάνει μέχρι 10 Οκτωβρίου, ενώ φέτος ευελπιστούν ότι θα ‘ανοίξει’ μέχρι 15 – 18/10!

Νούμερο ένα οι Γερμανοί!

Νούμερο ένα σε αεροπορικές αφίξεις, όπως επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο κ. Τάσιος, είναι η γερμανική αγορά.

«Επανήλθε η γερμανική αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος, με τους Γερμανούς τουρίστες στη Χαλκιδική να υπολογίζονται περί τις 170.000.

Δεύτεροι σε αφίξεις στη Χαλκιδική είναι οι Ρώσοι, οι οποίοι υπολογίζονται περί τις 75.000 – 80.000 και τρίτοι οι Βρετανοί με 70.000 Βρετανούς τουρίστες να επιλέγουν για τις διακοπές τους την όμορφη Χαλκιδική.

Ακολουθούν οι νέες αγορές, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία.

Οδικός τουρισμός και Βαλκάνιοι

Ο οδικός τουρισμός καλύπτει 110 μέρες σεζόν, όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος, με τη Βαλκανική αγορά να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ωστόσο, και η Χαλκιδική, πλήττεται από παράνομα καταλύματα, και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΞΧ, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στη Χαλκιδική τα παράνομα ακίνητα αγγίζουν τα 2.000!

Και οι Έλληνες;

Καλοδεχούμενοι και οι Γερμανοί, και οι Βρετανοί και οι Ρώσοι και οι Βαλκάνιοι, ωστόσο με την ελληνική αγορά πού βαδίζουμε, ρωτήσαμε τον κ. Τάσιο.

«Οι Έλληνες έρχονται τον Αύγουστο, με μέσο όρο διαμονής τις 4 μέρες» εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΞΧ Γρηγόρης Τάσιος, συμπληρώνοντας ότι όταν πριν 6-7 χρόνια, Ιούλιο και Αύγουστο το σύνολο των διανυκτερεύσεων των Ελλήνων ήταν στο 15%, τώρα το ποσοστό έχει μειωθεί στο 5%!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

*

Σ’ ότι αφορά το 2018, εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού, τότε, όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος, «θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ακόμη καλή χρονιά»!

Το ευχόμαστε πρόεδρε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα