Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑγορά Μοδιάνο: Στρατηγική συνεργασία της Wise Greece με την Αγορά

Αγορά Μοδιάνο: Στρατηγική συνεργασία της Wise Greece με την Αγορά

Η Αγορά Μοδιάνο ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να ανοίξει τις πύλες της τον Οκτώβριο, με την μη κερδοσκοπική εταιρία Wise Greece να αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη Κοινωνικής Ευθύνης της Αγοράς.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η επαναλειτουργία της Αγοράς Μοδιάνο, τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου όπως προβλέπεται, σηματοδοτεί τη δημιουργία μίας νέας γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη! Προϊόντα από όλο τον κόσμο και μοναδικές γεύσεις θα είναι διαθέσιμα κάτω από μία στέγη, σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, που σέβεται την ιστορία του, αλλά βλέπει στο μέλλον.

Μεταξύ των καταστημάτων που θα στεγάζονται στη νέα Αγορά Μοδιάνο είναι και το Wise Greece, το δεύτερο κατά σειρά κατάστημα της εταιρίας. Πρόκειται για ένα παντοπωλείο ελληνικών προϊόντων από 100 μικρούς παραγωγούς της χώρας μας και μάλιστα για καλό σκοπό, αφού θα προσφέρονται τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που υποστηρίζουν κυρίως οικογένειες, παιδιά, ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους.

Στρατηγικός συνεργάτης της Αγοράς Μοδιάνο

Ταυτόχρονα, η Wise Greece θα αποτελέσει τον Στρατηγικό Συνεργάτη Κοινωνικής Ευθύνης της Αγοράς Μοδιάνομε γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντίκτυπου. Συγκεκριμένα, η Αγορά Μοδιάνο θα υποστηρίξει δύο σημαντικά προγράμματα της Wise Greece:

α. το πρόγραμμα “Hope Boxes”, μέσα από το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσφέρονται περισσότεροι από έξι (6) τόνοι τρόφιμα κάθε χρόνο σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη και

β. το πρόγραμμα “Wise Learning”, το οποίο θα προσφέρει εντός της Αγοράς Μοδιάνο ένα πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε ενήλικες και παιδιά, γύρω από τη βιωσιμότητα, τη σπατάλη τροφίμων, τη Μεσογειακή Διατροφή, την επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε στην Αγορά Μοδιάνο την Wise Greece, με την οποία μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για έναν κόσμο διαφορετικό, έναν πλανήτη βιώσιμο, μέσα από πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης και ηθικές επιλογές» δήλωσε η Marketing & Communications Director Hospitality and Gastronomy του Ομίλου Fais Γεωργία Δώδου προσθέτοντας «Σε αρμονία με τις αρχές του  Ομίλου Fais, με το ξεκίνημά της η Αγορά Μοδιάνο βάζει την σφραγίδα της κοινωνικής ευαισθησίας στην λειτουργία της και στοχεύει να αφήνει κάθε χρόνο και πιο ισχυρό αντίκτυπο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Επιθυμία μας είναι να δουλέψουμε αποφασιστικά και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τώρα και στο μέλλον».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Wise Greece Μελίνα Ταπραντζή δήλωσε: «Η Wise Greece δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σημαντικό εγχείρημα για τη Θεσσαλονίκη, όπου με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την κοινωνική προσφορά, χτίστηκε μία σημαντική στρατηγική συνεργασία με την Αγορά Μοδιάνο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που πορευόμαστε με κοινές αξίες και στοχεύουμε στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντικτύπου στην Β. Ελλάδα». 

*

Η Wise Greece είναι μία από τις επτά μη κερδοσκοπικές παγκοσμίως, που το 2020 βραβεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για το κοινωνικό τους έργο. Εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών και με το κέρδος από την πώλησή τους προσφέρει εκατοντάδες τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Σχετικά με την Αγορά Μοδιάνο, φέτος κλείνει 100 χρόνια από τη δημιουργία της (το έργο είχε ολοκληρωθεί το 1925). Ιδρυτής της Αγοράς Μοδιάνο ήταν ο Έλι Μοδιάνο, το 1922.

-Η επαναλειτουργία της Αγοράς Μοδιάνο σηματοδοτεί τη δημιουργία μίας νέας γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της είναι να αποτελέσει και πάλι την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν χώρο κοινωνικής συναναστροφής, πολιτισμού, γαστρονομίας και εκδηλώσεων. Την Αγορά Μοδιάνο συνεχίζει σήμερα ο Όμιλος Fais.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγορά Μοδιάνο και Radisson Blu Zaffron Resort στην 36η Philoxenia

Τα γλέντια και η πώληση της Μοδιάνο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα