Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαMykonos Running Festival: Δρομικοί αγώνες, μουσικά δρώμενα και γαστρονομικές εκδηλώσεις

Mykonos Running Festival: Δρομικοί αγώνες, μουσικά δρώμενα και γαστρονομικές εκδηλώσεις

Η Μύκονος αλλιώς! Η Μύκονος υποδέχεται δρομείς και αθλητές στο 1ο Mykonos Running Festival, τη νέα διοργάνωση που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις συνδυάζοντας αθλητικό τουρισμό και ψυχαγωγία.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Μια νέα αθλητική διοργάνωση υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου. Το 1ο Mykonos Running Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και το τριήμερο περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος 21,1 χλμ., 10 χλμ. και 2,5 χλμ., οι οποίοι απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες.

Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και δρομείς με αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη «φρέσκια» αθλητική πρόταση της χώρας, η οποία θα έχει ως βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας.

Αγώνες τρεξίματος στο νησί των ανέμων

Το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον Δρόμο 10.000 μ. – Mykonos Run το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με ώρα εκκίνησης 16:00 καθώς και το Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold και τον Δρόμο Υγείας 2.500 μ. – Mykonos Family Fun την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με ώρες εκκίνησης 09:00 π.μ. και 12:00 μ.μ. αντίστοιχα.

«Το νησί της Μυκόνου αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τη βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αυτό, ωστόσο, δεν μας εμποδίζει να έχουμε και πολλές άλλες δραστηριότητες, οι οποίες ενισχύουν τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και τις εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες μας» δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς επισημαίνοντας πως το 1ο Mykonos Running Festival θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που θα ικανοποιήσουν όλους τους συμμετέχοντες.

Τρέξιμο, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομία, μουσική

Το τριήμερο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 2 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του 1ου Mykonos Running Festival, εκτός από τους αγώνες τρεξίματος, θα ‘τρέχει’ ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα έχουν ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, επιχειρηματικό αλλά και έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

«Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Mykonos Running Festival, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και κοινωνικής ευθύνης. Ανάμεσα σε αυτές θα περιλαμβάνεται το Kids Athletics, καθώς και ένα επιχειρηματικό συνέδριο – Business Forum στις 30 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, επειδή Μύκονος και διασκέδαση πηγαίνουν μαζί, για όσους τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση θα υπάρχει beach party και μουσική συναυλία, ενώ έχει προγραμματιστεί και μία γαστρονομική εκδήλωση παρουσίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων» δήλωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου Ελένη Κοντιζά.

Ενίσχυση του αθλητισμού ως φιλοσοφία

Στην περαιτέρω ενίσχυση του αθλητισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Δημήτρης Πάππας.

«Το Mykonos Running Festival έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, όχι μόνο για την συμβολή του στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στις Κυκλάδες, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση του αθλητισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής. Επιπλέον, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διοργάνωση περιλαμβάνει σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις όπως το πρόγραμμα Kids Athletics, το οποίο έχει ως στόχο να εμφυσήσει στα νέα παιδιά την αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό» δήλωσε ο κ. Πάππας.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Χριστόπουλος ως Διευθυντής του 1ου Mykonos Running Festival πρόσθεσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια, ώστε το φετινό Mykonos Running Festival να αποτελέσει την αρχή ενός επιτυχημένου θεσμού. Η διοργάνωση θα έχει ένα πληρέστατο αγωνιστικό πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold που θα διασχίζει την καρδιά της Μυκόνου, τον Δρόμο 10.000μ. – Mykonos Run, μία παραλιακή διαδρομή με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τον Δρόμο 2.500μ. – Mykonos Family Fun, μία πολύ όμορφη αθλητική περιήγηση για όλη την οικογένεια μέσα στα στενά του νησιού».

Τέλος, η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων και μέλος της Ο.Ε. του 1ου Mykonos Running Festival Χριστίνα Καραμίχου όπως επισήμανε «Η ενασχόληση με τον αθλητισμό υγείας, η συμμετοχή σε ποιοτικά αθλητικά δρομικά γεγονότα, σε όμορφα μέρη όταν παράλληλα συνδυάζεται με συμμετοχή σε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος αναμφισβήτητα βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία, την ποιότητα ζωής και το επίπεδο ευτυχίας των συμμετεχόντων. Ακριβώς αυτός είναι και ο σκοπός της προσπάθειάς μας να καθιερώσουμε ως θεσμό το Mykonos Running Festival και παράλληλα να αναδείξουμε την όμορφη Μύκονο και μέσω της διοργάνωσης όμορφων αθλητικών και κοινωνικών γεγονότων».

Σημειώνεται ότι το Mykonos Running Festival διοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

*

-Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (World Athletics) σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίησή της και εφαρμόζοντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής που προβλέπεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

-Οι εγγραφές για το 1ο Mykonos Running Festival είναι σε εξέλιξη, ενόψει της τριήμερης δρομικής γιορτής η οποία θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις. Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.mykonosrunningfestival.org

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει προνομιακές τιμές διαμονής και εστίασης για τους συμμετέχοντες δρομείς και τους συνοδούς τους ώστε με τη συμμετοχή τους να ζήσουν αξέχαστες στιγμές αναδεικνύοντας κατά αυτό τον τρόπο μία διαφορετική, εξίσου εντυπωσιακή όψη του κοσμοπολίτικου νησιού!

-Μία πρώτη γεύση προσφέρει το εντυπωσιακό βίντεο της πολλά υποσχόμενης διοργάνωσης, που παρακινεί όλους να βρεθούν στη Μύκονο και να ζήσουν κάτι ξεχωριστό, το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου: https://youtu.be/52oJN41FZdM

Η διοργάνωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει την προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής “Ιπποκράτης” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης, θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα