Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΣελήνη: Το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Σαντορίνης επιστρέφει στα Φηρά

Σελήνη: Το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Σαντορίνης επιστρέφει στα Φηρά

Με εμπειρία και ιστορία τριάντα και πλέον ετών, η εμβληματική «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη επιστρέφει στην Χώρα της Σαντορίνης, τα Φηρά!

Ξεκίνησε το 1986 στα Φηρά με θέα τη μοναδική, σ’ όλον τον κόσμο, καλντέρα και το γαλάζιο του Αιγαίου. Αναφερόμαστε στο πολυβραβευμένο εστιατόριο πολυτελείας «Selene» δημιουργός της οποίας είναι ο «πατριάρχης» της Σαντορινιάς – και όχι μόνο- γαστρονομίας, Γιώργος Χατζηγιαννάκης.

Η «Selene» παρέμεινε στα Φηρά μέχρι το 2010, οπότε και μετακινήθηκε στον γραφικό Πύργο, όπου λειτουργούσε ως fine dining restaurant, μαζί και με το «Σελήνη Wine & Meze».

Εντός καθολικού μοναστηριού

Φέτος, ένας νέος κύκλος ξεκινάει για τη «Σελήνη»’ από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου «Katikies Garden», που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο ενός καθολικού μοναστηριού στα Φηρά!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομα της «Σελήνης» και του δημιουργού της Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ήταν, και είναι συνδεδεμένο με την καθιέρωση των τοπικών προϊόντων στην εστίαση της Σαντορίνης και στη διεθνή προβολή της γαστρονομίας του νησιού. 

«Το ‘μοντέλο της Σαντορίνης’  δεν είναι κάποια θεωρητική ανάπτυξη’ είναι εμπειρίες 30 και βάλε χρόνων, πώς ένας τουριστικός προορισμός μπορεί να εξελιχθεί και σε γαστρονομικό προορισμό» είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο debbiestravel.gr ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Να προσθέσουμε, ότι ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης έχει τιμηθεί από το δήμο Θήρας σε  ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα