Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΣαντορίνη- Ξεκινάει το 13ο συνέδριο τουρισμού IMIC

Σαντορίνη- Ξεκινάει το 13ο συνέδριο τουρισμού IMIC

Άλλο ένα σημαντικό συνέδριο για τον τουρισμό είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

«Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς» είναι ο τίτλος του φετινού διεθνούς συνεδρίου τουρισμού, που πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, 19 – 21 Οκτωβρίου 2017.

Επί τρεις μέρες στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, σημαντικοί ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, θα τοποθετηθούν σ’ ότι αφορά αυτό το ‘ευαίσθητο’ προϊόν, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό.

Η διοργάνωση αποτελεί προϊόν σύμπραξης δύο πολύ γνωστών και καθιερωμένων συνεδρίων του τουριστικού κλάδου. Πρόκειται για το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του 13ου συνεδρίου της σειράς IMIC της «Ηλιότοπος Συνέδρια».

Ανθρώπινος παράγοντας

Το συνέδριο Τουρισμού της Σαντορίνης που ξεκινάει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, έχει ως στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης εστίασης στον ανθρώπινο παράγοντα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη του τουρισμού και η απαραίτητη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Επιδιώκει επίσης να εντοπίσει τους παράγοντες της διαδικτυακής διανομής και να εξετάσει τις σχέσεις μεταξύ τους, καθώς και να εξετάσει τη νέα τάση για αειφορία από μια διαφορετική οπτική γωνία.

*

-Το συνέδριο με τίτλο «Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς» θα πραγματοποιηθεί 19 – 21 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης (http://imic2017.conferences.gr).

-Το συνέδριο οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Ball State University/Management Department της Αμερικής και του South Australia University και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

– Το συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Aegean Airlines, τη Διεθνή Έκθεση IMEX, την έκθεση 100% Hotel Show, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Aegean Cuisine.

– Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι καθηγητές Πάρις Τσάρτας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και ο Ανδρέας Παπαθεοδώρου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. To επιστημονικό μέρος του συνεδρίου συντονίζει πολυμελής, διεθνής επιστημονική ομάδα.

-Ως Κεντρικοί Ομιλητές  (http://imic2017.conferences.gr/program/invited-speakers/) στο συνέδριο συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες του τουρισμού.

-H Google στηρίζει ενεργά το φετινό συνέδριο.  Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο  της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στον τουρισμό. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τάσεις αναζήτησης για τη Σαντορίνη ως προορισμού καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα παρουσιασθούν εργαλεία και πρακτικές αξιοποίησης του διαδικτύου προς αυτήν την κατεύθυνση. Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι ανοιχτή στους συνέδρους αλλά και σε όλους τους επιχειρηματίες τουρισμού της Σαντορίνης.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας του 5ο Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του 13ου συνεδρίου της σειράς IMIC της «Ηλιότοπος Συνέδρια» είναι και το Τουριστικό – Ταξιδιωτικό Site debbiestravel.gr.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα