Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαNorth Evia - Samos Pass: 14.000 κάρτες των 150 και 300 ευρώ

North Evia – Samos Pass: 14.000 κάρτες των 150 και 300 ευρώ

Ανοίγει σήμερα η τρίτη φάση του προγράμματος North Evia-Samos Pass για την υποβολή αιτήσεων που αφορά το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τις άυλες ψηφιακές κάρτες για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια στα 150 ευρώ και στη Σάμο στα 300 ευρώ.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Στις 12 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου, η τρίτη φάση του προγράμματος North Evia-Samos Pass, στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες στις δυο πληγείσες περιοχές, τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.

Κατά τη διάρκεια της 3ης φάσης του North Evia-Samos Pass θα διατεθούν περισσότερες από τις αρχικά προβλεπόμενες άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες. Συγκεκριμένα θα δοθούν 9.400 των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 4.400 των 300 ευρώ για τη Σάμο.

Η αρχική πρόβλεψη αντιστοιχούσε σε 7.300 και 3.650 κάρτες αντίστοιχα, ωστόσο, για το λόγο ότι μεγάλος αριθμός καρτών δεν χρησιμοποιήθηκε από τους δικαιούχους τον Ιούλιο, αυτές προστίθενται στην τρίτη φάση του προγράμματος που αφορά το μήνα Σεπτέμβριο.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα North Evia-Samos Pass γίνονται μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr, και θα διαρκέσουν έως τις 31/08.

Αφορά δε διακοπές για όλο το Σεπτέμβριο και τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν σε  διαμονή, εστίαση και τοπικές μεταφορές.

Και 4η φάση

Άλλη μια φάση – και η τελευταία- θα ακολουθήσει για το μήνα Οκτώβριο. Η υποβολή αιτήσεων για την τέταρτη φάση θα ανοίξει στις 26/09  έως τις 10 Οκτωβρίου, ενώ η περίοδος χρήσης της κάρτας θα είναι έως 31 Οκτωβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το North Evia – Samos Pass έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022, του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

*

Το πρόγραμμα North Evia-Samos Pass υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού αποσκοπώντας στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

-Με τη συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 32.000 δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

North Evia – Samos Pass: Άυλη ψηφιακή κάρτα 150 και 300 ευρώ

North Evia Pass:  Τόνωση της οικονομίας της Βόρειας Εύβοιας

North Evia – Samos Pass: Ξεκινά σήμερα η 2η φάση του προγράμματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα