Ένα από τα πλέον εμβληματικά και πολυβραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας, η «Σελήνη» (Selene) στην Σαντορίνη αλλάζει χαρακτήρα και η εποπτεία της κουζίνας περνάει σε γνωστό και βραβευμένο σεφ.
Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
«Ένα μαγικό και υπέροχο ταξίδι 16 χρόνων έφτασε στο τέλος του. Η πολύχρονη και πολύχρωμη αυτή διαδρομή με πλημμύρισε με αξέχαστα αρώματα και γεύσεις μα πάνω απ’ όλα με σύνδεσε με υπέροχους και ‘σπάνιους ανθρώπους’ που ήρθαν για να μείνουν στη ζωή μου!» γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Γεωργία Τσάρα, μέχρι πρότινος διευθύντρια του Selene Restaurant και στενή συνεργάτιδα του δημιουργού της «Σελήνης» Γιώργου Χατζηγιαννάκη.
Η ίδια εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους συνεργάτες και πελάτες του Selene Restaurant «που με την αμέριστη υποστήριξή τους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος».
Η «Σελήνη» η οποία, από πέρυσι το καλοκαίρι (2020) ξεκίνησε έναν νέο κύκλο στην 35χρονη πορεία της, με τη μεταφορά της εντός του ξενοδοχείου «Katikies Garden», σε ένα ιστορικό κτήριο καθολικού μοναστηριού στα Φηρά, φαίνεται ότι τον ολοκλήρωσε, τουλάχιστον, όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης ο δημιουργός της «Σελήνης», ο «πατριάρχης» της Σαντορινιάς – και όχι μόνο- γαστρονομίας, και ο Νίκος Παγώνης, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού ομίλου της Σαντορίνης, του Katikies Hotels, περίπου τέτοια εποχή, πέρυσι, ήρθανε σε συμφωνία, με τον πρώτο, κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, να κατέχει θέση συμβούλου στο εστιατόριο, με απώτερο σκοπό την ομαλή μεταβίβασή του.
Το όνομα «Σελήνη» πουλήθηκε, ήδη από την περσινή σεζόν’ φέτος το fine dining restaurant Selene θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι.
Ιστορία από το 1986
«Ο μύθος της ιστορίας της γαστρονομίας της Σαντορίνης, όπως και ο μύθος της Σαντορίνης, βασίζεται στην ιδιαιτερότητα της Σαντορίνης, στη μοναδικότητά της!» είχε πει ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Debbiestravel.gr.
Όλα ξεκίνησαν το 1986 από τα Φηρά με τη μοναδική θέα, σ’ όλον τον κόσμο, στην καλντέρα και το γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Το πολυβραβευμένο εστιατόριο πολυτελείας «Selene» παρέμεινε στα Φηρά μέχρι το 2010, οπότε και μετακινήθηκε στον γραφικό Πύργο, όπου λειτουργούσε ως fine dining restaurant, μαζί και με το «Σελήνη Wine & Meze».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης έχει τιμηθεί από το δήμο Θήρας σε ανοικτή εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου 2017, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά. Το Debbiestravel.gr ήταν «παρών» σ’ εκείνη την σπουδαία και παράλληλα συγκινητική εκδήλωση.