Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαMykonos Running Festival: Ήρθε για να μείνει και να γράψει τη δική...

Mykonos Running Festival: Ήρθε για να μείνει και να γράψει τη δική του ιστορία (ΦΩΤΟ)

Ένα τριήμερο γεμάτο χαρά και χαμόγελα, αθλητισμό, πολιτισμό και γαστρονομία, μια γιορτή κάτω από το κυκλαδίτικο φως, με φόντο το πανέμορφο Μυκονιάτικο τοπίο. Το Mykonos Running Festival ήρθε για να μείνει!

Αποστολή + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου, η Μύκονος ‘έτρεχε’ με τους αγώνες δρόμου και υγείας, τον ημιμαραθώνιο και το Family Fun. Παράλληλα, η Μύκονος ‘έτρεχε’ με πολλαπλές δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, γαστρονομικού, αγχολυτικού χαρακτήρα.

Ήταν μια γιορτή, μια γιορτή αθλητισμού’ το 1ο Mykonos Running Festival γεννήθηκε με την παρουσία σημαντικών αθλητών, Ολυμπιονικών μας, που μετέδωσαν το μήνυμα, ότι ο αθλητισμός συνδυάζει την υγεία και την άθληση.

Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας, Σπύρος Γιαννιώτης, Χρήστος Βολικάκης, Γιώργος Πρίντεζης, Μάκης Καλαράς, Αλέξανδρος Φερέτος και αρκετοί αθλητές υψηλού επιπέδου των δρόμων αντοχής έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα με την παρουσία τους σ’ αυτήν την 1η διοργάνωση.

Η γέννηση της διοργάνωσης

«Δημιουργήσαμε τη ‘γέφυρα’ μεταξύ Μυκόνου και Θεσσαλονίκης, και ευχαριστώ την Χριστίνα Καραμίχου για τη στήριξη, την πρωτοβουλία, την έμπνευση, την επιμονή, την υπομονή» δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς αναφερόμενος στο 1ο Mykonos Running Festival και στην πρόεδρο του ΜΕΑΣ Τρίτων και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Χριστίνα Καραμίχου.

«Αυτό που γεννιέται, εδώ στη Μύκονο, θα είναι ένα ακόμη ‘παιδί’ σου που θα είσαι πολύ περήφανη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς, κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης της διοργάνωσης, απευθυνόμενος στην κα. Καραμίχου.

Φιλοδοξούμε να ακουστεί παγκόσμια

Η χαρά, η συγκίνηση αλλά και η αγωνία για να δουλέψουν όλα ρολόι της εμπνεύστριας του 1ου Mykonos Running Festival, προέδρου του ΜΕΑΣ Τρίτων, συλλόγου με ιστορία από το 1957, και μέλους της οργανωτικής επιτροπής Χριστίνας Καραμίχου ήταν έκδηλη, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Η κα. Καραμίχου αναφέρθηκε σε μια νέα μορφή τουρισμού, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν τα επόμενα χρόνια. «Γινόμαστε όλοι πρεσβευτές αυτής της διοργάνωσης, η οποία είναι η γέννησή της» δήλωσε η ίδια στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης ευχαριστώντας όλους όσοι αγκάλιασαν την ιδέα και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Συναντήσαμε την κα. Καραμίχου, αφότου ολοκληρώθηκαν οι τρεις αγώνες του 1ου Mykonos Running Festival – Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ., Ημιμαραθώνιος δρόμος – Μykonos Gold 21,1 χλμ., Mykonos Family Fun, ο δρόμος των 2.500 μ. αθλητικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα – και οι απονομές επάθλων των νικητών, η οποία δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είχαμε πολλές συμμετοχές, πολλούς διακεκριμένους αθλητές αλλά και πολλούς επισκέπτες, μάλιστα βραβεύτηκαν και πολλοί ντόπιοι, έτρεξαν και με τα παιδιά τους».

Όπως η ίδια δήλωσε στο Debbiestravel.gr κατά τη διάρκεια του 1ου Mykonos Running Festival ήταν όλοι χαρούμενοι και χαμογελαστοί.

Η Χριστίνα Καραμίχου απονέμει το μετάλλιο στη 2η νικήτρια στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. Λουίζα Τσιανάκα. Στη φωτό μαζί της ο αθλητής Χρήστος Βολικάκης και οι άλλες δυο νικήτρες στα 10 χλμ., η Σόνια Τσεκίνη (πίσω) και η Ιταλίδα Irma Chiavazza

«Όλη η διοίκηση του Δήμου Μυκόνου έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη ώστε να οργανώσουμε όλοι μαζί τα επόμενα σχέδια, για το επόμενο Mykonos Running Festival, το οποίο φιλοδοξούμε να ακουστεί παγκόσμια, σ’ όλον τον πλανήτη» επισήμανε η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων και μέλος του 1ου Mykonos Running Festival Χριστίνα Καραμίχου.

Η ίδια δεν παράλειψε να αναφερθεί στην ‘απόβαση’ των εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη στη Μύκονο, οι οποίοι βοήθησαν σ’ αυτό το νέο εγχείρημα τα μέγιστα.

«Όλη αυτή η προσπάθεια απαρτίστηκε από πολλούς εθελοντές και ανθρώπους που έγινε η μεγάλη ‘απόβαση’ από Θεσσαλονίκη. Είχαμε περίπου 57 εθελοντές, οι οποίοι ταξίδεψαν για να βοηθήσουν, είχαμε όλη την Οργανωτική Επιτροπή, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε η κα. Καραμίχου προσθέτοντας πως η όλη μεταφορά από μόνη της, αναμφίβολα είχε κάποιες δυσκολίες, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίστηκαν.

Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές αλλά και σ’ όλη τη δημοτική αρχή Μυκόνου και σ’ όλους συνεργάστηκαν για να επιτευχθεί το απαιτητικό εγχείρημα έδωσε και ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ξεπεράσαμε κάθε ανθρώπινη δυνατότητα, και όλοι αυτοί δεν ήταν απλοί εθελοντές, ήταν εξειδικευμένοι εθελοντές, είναι όλοι στελέχη, είναι τεχνογνώστες, και στο κομμάτι της επικοινωνίας και ελέγχου των διαδρομών, και της ασφάλειας των διαδρομών» δήλωσε στο Debbiestravel.gr ο κ. Χριστόπουλος.   

Ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει

Για έναν θεσμό που ήρθε για να μείνει μίλησε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Δεν είναι απλώς, μια έστω, μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Είναι ένας νέος θεσμός που ενσωματώνει έναν τρόπο ζωής, μια στάση ζωής, αναδεικνύει τον αθλητισμό ως μια στάση σεβασμού και αγάπης για τη σωματική και ψυχική μας υγεία» δήλωσε ο κ. Κουκάς στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 1ου Mykonos Running Festival.

Ο ίδιος επισήμανε πως αυτή η νέα αθλητική διοργάνωση στη Μύκονο συμπεριλάμβανε πολλαπλές επιλογές άθλησης για περισσότερο ή λιγότερο μυημένους, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές του νησιού, και μέσω των εναλλακτικών του διαδρομών.

«Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν τα μοναδικά μυκονιάτικα προϊόντα, να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις. Η δομή και η φιλοσοφία αυτού του θεσμού απηχεί τη δική μας φιλοσοφία για την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του νησιού. Επανασυστήνει το νησί ως έναν τόπο με πλούσια ιστορία, παράδοση, γαστρονομία, διακριτό πολιτισμό. Συμπληρώνει την εικόνα ενός κοσμοπολίτικου τόπου με μοναδικές ποιοτικές υπηρεσίες με έναν τόπο που συνδυάζει το φως, το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, με το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο» πρόσθεσε ο κ. Κουκάς τονίζοντας «στόχος μας είναι η Μύκονος, πέρα από κορυφαίος, διεθνής, τουριστικός προορισμός να γίνει και κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός».

Η ‘άλλη’ πλευρά της Μυκόνου

Γεγονότα σαν το 1ο Mykonos Running Festival που διεξήχθη Παρασκευή 30 – Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στη Μύκονο, αναμφίβολα, έχουν τη δυναμική για επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Σ’ αυτό στοχεύουν όλοι οι θεσμικοί φορείς και παράγοντες του νησιού, εμπλουτίζοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν.

«Όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε αυτό το δρομικό γεγονός καταλαβαίναμε και την προοπτική που θα έχει αλλά και τις δυσκολίες. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα υπέρβασης δυσκολιών σε μια σεζόν που έχουμε πάει εξαιρετικά καλά σαν χώρα» δήλωσε στο Debbiestravel.gr η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη προσθέτοντας «αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, του να συζητάμε για τις αφίξεις και αναχωρήσεις που μπορούν να ξεπερνούν την τυπική τουριστική περίοδο και να στοχεύουμε και για το τέλος Οκτωβρίου και τα μέσα Νοεμβρίου. Να πετύχουμε αυτήν την επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Σ’ ότι αφορά την ΄άλλη’ πλευρά της Μυκόνου, με ΄όχημα’ το 1ο Mykonos Running Festival, όπως δήλωσε η κα. Ζαχαράκη «είναι η Μύκονος ‘αλλιώς’, βλέπουμε το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, το οποίο αποτελεί προστιθέμενη αξία προς την εμπειρία. Είναι και το κομμάτι της γαστρονομίας, τα τοπικά προϊόντα που θα καταναλώνονται από τους επισκέπτες αλλά και για τους ξένους συμμετέχοντες που θα μεταφέρουν το μήνυμα μιας Μυκόνου αλλιώς» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Debbiestravel.gr η υφυπουργός Τουρισμού κα. Ζαχαράκη.

Τέλος, σχολιάζοντας τη φετινή τουριστική σεζόν υπογράμμισε πως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, «και της αύξησης των ροών αλλά κυρίως της αύξησης των εσόδων, που συγκρίνονται και υπερβαίνουν και του 2019».

Το ζωντανό κύτταρο της Μυκόνου

Φιλοδοξώντας το 1ο Mykonos Running Festival να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει, «ήταν όνειρο χρόνων η Μύκονος να μπορέσει να αποκτήσει και τέτοιες διοργανώσεις και τώρα γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Debbiestravel.gr η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Μυκόνου Ελένη Κοντιζά.

Όπως η ίδια ανέφερε, η Μύκονος εκτός από ένας διάσημος τουριστικός προορισμός διασκέδασης, έχει να προσφέρει πολλά ακόμη, πάρα πολλές ομορφιές, πολλές εκδηλώσεις τόσο σε πολιτιστικό ΄όσο και σε αθλητικό επίπεδο.

«Η Μύκονος τα έχει όλα, και ιστορία, και ανθρώπους που αγαπούν το νησί, και εκτός και εντός έχει ένα ζωντανό κύτταρο, αυτό της κοινωνίας της, που ζει εδώ 12 μήνες τον χρόνο» πρόσθεσε η κα. Κοντιζά.

*

-Την αυλαία του τριημέρου άνοιξε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 η τελετή της Ειρηνοδρομίας, με τη μεταφορά του συμβόλου του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, της ελιάς, με πτήση της Sky Express από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μύκονο. Η διεθνής μαραθωνοδρόμος του ΜΕΑΣ Τρίτων Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη, συνοδευόμενη από τους Ολυμπιονίκες μας, Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη, παρέδωσε το επίκαιρο σύμβολο των αγώνων στο Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, της Βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, του CEO της Fraport Alexander Zinell, της Marketing & Development Manager της εταιρείας Κατερίνας Πολλάτου, του Διευθυντή Πωλήσεων της Sky Express Αλέξανδρου Μιχαλόπουλου, της Εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου Ελένης Κοντιζά καθώς και του προεδρείου του ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνας Καραμίχου, Γιάννη Ποδιώτη και Κυριάκου Στεφανίδη.

επίσημη έναρξη του 1ου Mykonos Running Festival πραγματοποιήθηκε στο Santa Marina Resort & Villas που βρίσκεται στον Ορνό, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sulaiman Hamid Alamzroui, του CEO της Fraport Alexander Zinell και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας, της δημοτικής αρχής της Μυκόνου, της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, παραγωγικών φορέων του νησιού, του διευθυντή Πωλήσεων της Sky Express Αλέξανδρου Μιχαλόπουλου, Ελλήνων Ολυμπιονικών και αθλητών που συμμετείχαν στην αθλητική διοργάνωση, του προεδρείου του ΜΕΑΣ Τρίτων και λοιπών συμμετεχόντων.

Από αριστερά: Χριστίνα Καραμίχου, Ελένη Κοντιζά, Sulaiman Hamid Alamzroui , Κατερίνα Μονογυιού

Ακολούθησε δείπνο στο διάσημο παγκοσμίως Buddha Bar Beach Mykonos εντός του πολυτελούς resort που συνοδεύτηκε από εξαιρετικές ασιατικές και μεσογειακές γεύσεις και βεβαίως διασκέδαση.

-Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διεξαγωγής των αγώνων, Σάββατο 1 Οκτωβρίου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το παραδοσιακό αγρόκτημα «Ρίζες» στην περιοχή της Μαούς, στην Άνω Μερά, δοκιμάζοντας τοπικές αυθεντικές μυκονιάτικες γεύσεις (σ.σ. θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση για τις «Ρίζες»).

-Το αποχαιρετιστήριο γεύμα, για τους επίτιμους προσκεκλημένους, την Κυριακ΄ή 2 Οκτωβρίου, παρατέθηκε στο διάσημο Principote Beach Bar στην παραλία του Πανόρμου, με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της θελκτικής θάλασσας και το σαγηνευτικό κυκλαδίτικο φως. Μεσογειακές γεύσεις, άφθονος οίνος και μουσικά ακούσματα ολοκλήρωσαν την ημέρα. 

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία της 1ης διοργάνωσης του Mykonos Running Festival και ιδιαίτερα την ‘ψυχή’ την κυρία Χριστίνα Καραμίχου.

^Σημειώνεται ότι η διαμονή μας πραγματοποιήθηκε στο Casa Anna Suites στην περιοχή Ταγκού (Tagou) στην Χώρα Μυκόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα