Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΈρχεται το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Κρητικά ποιοτικά προϊόντα, ζωντανές μαγειρικές από καταξιωμένους Έλληνες σεφ, γαστρονομικά, πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα, θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022».

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Την προβολή του Ηρακλείου και ως γαστρονομικό προορισμό προωθεί ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης και τη στρατηγική συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) μέσα από το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022» που θα πραγματοποιηθεί 23 – 27 Σεπτεμβρίου στην κρητική πόλη.

Επί πέντε ημέρες στον προβλήτα του Μικρού Κούλε, στην πόλη του Ηρακλείου, θα λαμβάνουν χώρα πλούσιες εκδηλώσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, προβάλλοντας τον προορισμό και βεβαίως τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα.

Άλλωστε, στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της κρητικής δίαιτας που μετράει 5.000 χρόνια συνεχόμενης ιστορίας, ξεκινώντας από την προϊστορική περίοδο και φτάνοντας στη σημερινή εποχή.

Το φεστιβάλ γαστρονομίας Ηρακλείου, έχοντας δεχθεί συνολικά άνω των 15.000 επισκεπτών τα προηγούμενα χρόνια, φέτος φιλοδοξεί να σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

«Ανυπομονούμε για την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ηρακλείου, το οποίο έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο θεσμό της Κρήτης. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για να αναδειχθεί το Ηράκλειο γαστρονομικός προορισμός, ένας προορισμός που για 365 μέρες το χρόνο θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Κρήτης να γευτούν γεύσεις της κρητικής δίαιτας και να ζήσουν την κρητική φιλοξενία» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης προσθέτοντας «Στόχος μας είναι ένα Ηράκλειο βιώσιμος τουριστικός προορισμός και αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν υπάρχει συνέργεια όλων των φορέων, όπως γίνεται και στις μέρες γαστρονομίας.»

Οι σεφ που θα συμμετέχουν

Το 4ου Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022», ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή βραβευμένων Ελλήνων σεφ οι οποίοι θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23/9 θα συμμετέχουν οι Μιχάλης Χάσικος και  Στέφανος Λαυρενίδης, την Κυριακή 25/9 στις κατσαρόλες και τα τηγάνια θα είναι οι Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καµνάκη, τη Δευτέρα 26/9 ο Τάσος Παπαδάκης και ο Γιάννης Κορνάρος και την Τρίτη 27/9 ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Χρήστος Λάπας.

Το δε Σάββατο 24/9 η βραδιά είναι αφιερωμένη στην Τιμώμενη Περιοχή του Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022» που είναι η Ημαθία. Έτσι λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου 24/9 θα μαγειρέψουν γεύσεις Ημαθίας η Πελαγία Μαργαρίτου  και ο Βασίλης Λαφάρας.

Οι μουσικές συναυλίες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022», τα βράδια στις 20.30, θα πραγματοποιούνται και μουσικές συναυλίες με στόχο να αναδείξουν τον πλούτο του κρητικού πολιτισμού.

Θα εμφανιστούν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Ξυλούρης (Παρασκευή 23/9), ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (24/9), ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του (Κυριακή 25/9), ο Βασίλης Σταυρακάκης (26/9) και ο Μιχάλης Τζουγανάκης (τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Τρίτη 27/9).

*

-Το πενθήμερο 23 – 27 Σεπτεμβρίου του 4ου Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022» περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

-Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με τον  Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, έχοντας τη στήριξη και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στο Ηράκλειο. Τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

-Στη στήριξη της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται και η μεγαλύτερη Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου θα προσφέρει τη δυνατότητα δύο υποτροφιών για μαγειρική – ζαχαροπλαστική.

-Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, ο Σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης (ACTTA), η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Wines of Crete, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, το Φεστιβάλ κρητικής κουζίνας, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου.

-Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022» εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα