Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚλείνει προσωρινά το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο Κρήτης

Κλείνει προσωρινά το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε συντήρηση τμήματος του οδοστρώματος του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης προχωράει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης, με αποτέλεσμα να ανασταλούν προσωρινά οι προγραμματισμένες πτήσεις.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Το διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης είναι το δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε επιβατική κίνηση – μετά το ‘Ελ. Βενιζέλος’ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, για το 2022 καταγράφηκαν 3.405.728 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και 602.648 αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού.

Αντίστοιχα, για το 2023 για το διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος σημειώθηκαν 696.695 αφίξεις εσωτερικού και 3.564.828 διεθνείς.

Το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση τμήματος του οδοστρώματος του διαδρόμου του, διάδρομος που κατασκευάστηκε πριν από 50 έτη. Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες συντηρήσεις είναι προγραμματισμένες για το διάστημα από 19 έως 24 Φεβρουαρίου 2024.

Αναστέλλονται οι πτήσεις

Εξαιτίας της απαραίτητης συντήρησης, αναστέλλονται και οι πτήσεις προς/από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντάκης» και θα εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η AEGEAN ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι υποχρεούται να προβεί σε αναστολή του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων για το διάστημα από 19 έως 24 Φεβρουαρίου.

Έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη διασφάλιση της διασυνδεσιμότητας του νησιού, έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο των Χανίων (2 επιπλέον πτήσεις καθημερινά), όσο και προς το αεροδρόμιο της Σητείας (1 επιπλέον πτήση καθημερινά), οι οποίες θα εκτελούνται με Airbus 320.

Αντίστοιχα, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της AEGEAN, οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα ταξιδιωτικά γραφεία, μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Προσωρινή τροποποίηση και από την SKY express

Βεβαίως, και η SKY express προχωρά σε προσωρινή τροποποίηση του, μέχρι πρότινος δημοσιευμένου πτητικού προγράμματός της, για τις πτήσεις της από / προς το Ηράκλειο (HER), λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» κατά τη χρονική περίοδο από 19 Φεβρουαρίου έως και 24 Φεβρουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο τόσο της διαρκούς και ποιοτικής εξυπηρέτησης των επιβατών της όσο και της αδιάλειπτης σύνδεσης των προορισμών της, η SKY express δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του δρομολογίου από / προς το Ηράκλειο (HER) και την Αθήνα (ΑΤΗ) να πραγματοποιήσουν δωρεάν αλλαγή είτε σε άλλη ημερομηνία του ίδιου δρομολογίου είτε να επιλέξουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση εναλλακτικές πτήσεις από / προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» (CHQ).

Σημειώνεται ότι, οι πτήσεις από / προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη,  θα εξυπηρετούνται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» (CHQ).

Όσοι επιβάτες έχουν κρατήσεις που επηρεάζονται θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση με e-mail. Για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες η κράτηση έχει υλοποιηθεί μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με το αντίστοιχο σημείο εξυπηρέτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα