Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΔωδεκάνησα6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών

6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών

Πλησιάζει η μέρα διεξαγωγής του διεθνή μαραθωνίου που θα γίνει για έκτη συνεχή χρονιά στο ηλιόλουστο νησί της Ρόδου!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Με την επιλογή μιας εξαιρετικά ελκυστικής διαδρομής δίπλα στη θάλασσα και τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, θα διεξαχθεί ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, προσελκύει το ενδιαφέρον δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα έχει ρεκόρ συμμετοχών.

Δηλώσεις συμμετοχής

Σ΄ ότι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο (42.195μ.), όπως και για τους μικρότερους αγώνες που τον πλαισιώνουν (Ημιμαραθώνιος, 10.000 μ., 5.000 μ.) θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαρτίου 2019.

Για τον αγώνα δρόμου 1 χλμ. Δημοτικών Σχολείων, οι δηλώσεις θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι με online εγγραφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  www.rhodesmarathon.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ενός εκ των κηδεμόνων του.

Στον αγώνα δρόμου 1χλμ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2007 έως 2009. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή  η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.

*

-Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου τοποθετεί το νησί της Δωδεκανήσου στον Ευρωπαϊκό χάρτη του αθλητικού τουρισμού και το προβάλλει ως ιδανικό τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

-Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, διοργανώνεται και φέτος υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού. Ο αγώνας θα προβληθεί και από την ιστοσελίδα http://www.visitgreece.gr καθώς αποτελεί την καλύτερη σύζευξη αθλητισμού και τουρισμού και όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των δρομέων, εντός και εκτός Ελλάδας.

-Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS. Για περισσότερες πληροφορίες https://rhodesmarathon.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα