Ημερίδα με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό κα την επιχειρηματικότητα διοργανώνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
«Γαστρονομικός τουρισμός και επιχειρηματικότητα» είναι ο τίτλος της ημερίδας, που πραγματοποιείται, αύριο, Κυριακή 29 Απριλίου, στο πλαίσιο του 29ου πολυσυνεδρίου Money Show, που διεξάγεται στο Hyatt Regency Thessaloniki.
Εμπλεκόμενοι του τουρισμού και δη του γαστρονομικού τουρισμού, θα συμμετέχουν ως εισηγητές, στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα.
Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή δυναμικού τουρισμού, που αυξάνεται όλο και περισσότερο, χρόνο με το χρόνο.
Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, και μέσω του φεστιβάλ γαστρονομίας Thessaloniki Food Festival, που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχει πολλά να δώσει και στο γαστρονομικό κομμάτι.
Μια πόλη που διακρίνεται από την πολυπολιτισμικότητά της, δεν μπορεί, παρά να είναι φημισμένη και για τις γεύσεις της. Γεύσεις από τη Μικρά Ασία, από τον Πόντο, γεύσεις με οθωμανικές, εβραϊκές, γαλλικές επιρροές, η κουζίνα της Θεσσαλονίκης ήταν, είναι και θα είναι μοναδική.
Το πρόγραμμα
Η ημερίδα «Γαστρονομικός τουρισμός και επιχειρηματικότητα» πραγματοποιείται στις 11 το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου, στην αίθουσα Regency Ballroom στο ξενοδοχείο Hyatt.
Την ημερίδα θα ανοίξει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας (11.30 – 11.40).
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι η Μαρία Παρταλίδου, Επίκουρος καθηγήτρια ΑΠΘ – Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, με θέμα «Αγροτουρισμός και γαστρονομία: τοπικές ιδιοτυπίες και επιχειρηματικές καινοτομίες».
Θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Τασιούλας, chef ambassador 2018 – ιδιοκτήτης εστιατορίου Thria, με θέμα «Προσέλκυση υψηλού γαστρονομικού τουρισμού».
Ο Γιώργος Παλησίδης εκπαιδευτής ΙΕΚ Θέρμης – μέλος δς του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, θα αναπτύξει το θέμα «Πάμε ταξίδι; Ένα γαστρονομικό δράμα αποπλάνησης της δίαιτας γεμάτο εμπειρίες».
Η Κυριακή Μπουλασίδου διευθύντρια γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου θα αναπτύξει το θέμα «Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού. Το παράδειγμα της Ιταλίας».
Η Λίλιαν Σαμαρά, από το Τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, και υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival θα παρουσιάσει το θέμα «Παρατηρήσεις και αποτελέσματα στοχευμένων δράσεων του Thessaloniki Food Festival στις επιχειρήσεις της πόλης».
Επίσης, εισήγηση θα κάνουν και εκπρόσωποι της EUROBANK και της CISCO.
*
-Η ημερίδα «Γαστρονομικός τουρισμός και επιχειρηματικότητα» πραγματοποιείται 11.00 – 14.00, την Κυριακή 29 Απριλίου, στην αίθουσα Regency Ballroom στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.
-Την ημερίδα θα έχει την τιμή να συντονίσει η Ντέπυ Χιωτοπούλους – δημοσιογράφος τουριστικού – ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.
Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας του 29ου Money Show είναι και το Debbiestravel.gr.