Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΤαξιδιωτικοί συντάκτες σε ημέρες και εποχές… καραντίνας #4

Ταξιδιωτικοί συντάκτες σε ημέρες και εποχές… καραντίνας #4

Στα ταξιδιωτικά ένθετα πανελλαδικών εφημερίδων και οδηγών, επί συναπτά έτη, όταν διαβάζεις ένα ταξιδιωτικό άρθρο του ταξιδιωτικού συντάκτη που φιλοξενούμε σήμερα στο debbiestravel.gr, έχεις τη σιγουριά της εγκυρότητας, της αξιοπιστίας, της ακρίβειας, της σωστής πληροφορίας, της μαγευτικής φωτογραφίας. Με λίγα λόγια, «ταξιδεύεις»!

Ας δούμε λοιπόν τη δική του εμπειρία σχετικά με το πώς βιώνει τον εγκλεισμό, αυτόν τον καιρό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  

Την ιδανική εποχή…

«Ταξιδεύω κάποιες δεκαετίες και τα τελευταία περίπου 25 χρόνια, επαγγελματικά. Τότε έπρεπε να επιλέξεις τον τόπο, να βρεις μεταφορικό μέσο, να ετοιμάσεις τον εξοπλισμό (φακοί, μηχανές, τρίποδα, φώτα…) και να φροντίζεις να βρεθείς εκεί, την ιδανική εποχή αφού πρώτα είχες ενημερωθεί και για το τοπικό δελτίο καιρού.

Όλο αυτό στην επιστροφή γινόταν κείμενο που το συμπλήρωναν οι φωτογραφίες και αυτός ήταν ο ρυθμός που είχα μάθει να κινούμαι και να ζω.

Νυχτερινή λήψη στη Μονεμβασιά με έναν απίθανο έναστρο ουρανό (φωτ. Κώστας Κατσίγιαννης)

Γράφω χωρίς να ταξιδεύω…

Πλέον είμαι «βιδωμένος» στην πολυθρόνα του γραφείου μου στο σπίτι και καλούμαι να συνεχίσω να γράφω χωρίς να ταξιδεύω, χωρίς να φωτογραφίζω… και να φέρνω στο μυαλό ότι είχα ζήσει σε μια περιοχή.

«Ανακατεύω τόνους» φωτογραφιών προσπαθώντας να κολλήσω το παζλ των εμπειριών, των γνωριμιών με ντόπιους, των πληροφοριών και των μυστικών ενός τόπου και σχεδόν κάθε φορά να αγωνιώ αν από το τάδε μουσείο έχω φωτογραφία, αν ισχύουν όσα ξέρω, αν ο δρόμος τελικά έγινε άσφαλτος, αν επισκεύασαν το γεφύρι, αν…

Ο επί τουλάχιστον 25ετίας ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος Κώστας Κατσίγιαννης

Όπως είναι εύκολα κατανοητό «ταξιδεύω» πια με τα τηλέφωνα, ώστε η πληροφορία να είναι ακριβής. Για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να είναι εκεί, στην καρδιά του ταξιδιωτικού, σε όποιο σημείο της Ελλάδας ή του κόσμου να βρίσκεται αυτό, είναι πολύ δύσκολο, είναι ασφυκτικό!».

Μοναδικό το θέαμα στην Ισλανία (φωτ. Κώστας Κατσίγιαννης)

Κώστας Κατσίγιαννης (kkatsig@yahoo.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα