Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηPhiloxenia – Hotelia: Έρχεται το τουριστικό εκθεσιακό ‘δίδυμο’

Philoxenia – Hotelia: Έρχεται το τουριστικό εκθεσιακό ‘δίδυμο’

Δυναμικά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά από έναν χρόνο επιβεβλημένης από την πανδημία απουσίας το τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia.

Η καρδιά του τουρισμού θα χτυπήσει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου σε ένα απόλυτα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Επιχειρηματίες του τουρισμού (τουριστικά γραφεία και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), εκθέτες από τουριστικούς προορισμούς (Περιφέρειες, Δήμοι), hosted buyers από 28 χώρες, αλλά και απλοί επισκέπτες που αναζητούν πληροφορίες για την επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία για 36η χρονιά αποτελεί συνώνυμο του τουριστικού επιχειρείν.

Ο τιμώμενος δήμος

Τιμώμενος δήμος της φετινής 36ης διοργάνωσης θα είναι ο δήμος Επιδαύρου στην Αργολίδα της Πελοποννήσου, μια περιοχή προικισμένη τόσο με κορυφαίους ιστορικούς χώρους όσο και με ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Συμμετοχή από 11 χώρες

Εκτός από τον τιμώμενο δήμο – το Δήμο Επιδαύρου-, πολλοί δήμοι από όλη την Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των Περιφερειών θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναδείξουν τις τουριστικές αρετές των προορισμών τους.

Παράλληλα, η 36η Philoxenia έχει συγκεντρώσει συμμετοχές, πέραν της Ελλάδας, από 11 χώρες και συγκεκριμένα από το Ιράκ, την Ιορδανία, την Πολωνία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Κύπρο, την Πορτογαλία, το Βιετνάμ, το Λουξεμβούργο, το Περού και την Ινδία. 

Συνέδριο με θέμα Τουρισμός Εμπειρίας

Η φετινή δυναμική της Philoxenia αποτυπώνεται επίσης στο πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και το Hosted Buyers Ρrogram.

Ξεχωριστή είναι η θέση του καθιερωμένου της συνεδρίου, που φέτος έχει θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την αυθεντικότητα» και επικεντρώνεται στην ανάγκη κατανόησης και αξιολόγησης της τουριστικής εμπειρίας, καθώς και στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί για έναν τόπο, ώστε να είναι ελκυστική στον επισκέπτη.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14.

Μαζί και η Hotelia

Μαζί με τη Philoxenia επιστρέφει και η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia.

Η επανεκκίνηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η βιώσιμη και η ασφαλής λειτουργία τους, καθώς και νέες συνεργασίες που αναβαθμίζουν και ενισχύουν το τουριστικό προϊόν θα αποτελέσουν το φετινό πλαίσιο της διοργάνωσης.

Οι εκθέτες της Hotelia προέρχονται από τους κλάδους των δόμησης, πισίνας, επίπλων και εξοπλισμού ξενοδοχείων, εστίασης και γαστρονομίας.

Εκτός από την Ελλάδα η διοργάνωση έχει προσελκύσει συμμετοχές και από Τουρκία, Γαλλία και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο της Hotelia θα αναπτυχθούν δύο θεματικές ενότητες, η All About Café, μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ και η All About Gastronomy, με τη γαστρονομία να πρωταγωνιστεί.

Χορηγός Επικοινωνίας για την 36η Philoxenia είναι και το Debbiestravel.gr

*

-Η 36η  Philoxenia μαζί με την Hotelia θα διεξαχθούν 12 – 14 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

-Η Philoxenia θα αναπτυχθεί στα Περίπτερα 13,14 και 15 ενώ η Hotelia στα 8,9,10,12.

-Το ωράριο λειτουργίας είναι Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, 11.00 – 20.00 μόνο για εμπορικούς επισκέπτες. Σάββατο 10.00 – 22.00 για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό, Κυριακή 10.00 – 19.00 για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό.

-Σ’ ότι αφορά το πρωτόκολλο λειτουργίας

Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων με την επίδειξη
[*Green Pass νοείται, είτε (1) η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το (2) Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης COVID-19).

Οι μη εμβολιασμένοι εκθέτες – εργαζόμενοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο Rapid test ή PCR. Συγκεκριμένα, για την είσοδό τους στην 36η PHILOXENIA από τις 12 έως 14 Νοεμβρίου υποβάλλονται σε έλεγχο την Πέμπτη 11/11 ή εντός 48 ωρών πριν την έλευσή τους στο εκθεσιακό κέντρο, με ταυτόχρονη υποχρέωση επίδειξης της βεβαίωσης του αρνητικού αποτελέσματος από το Gov.gr.

Οι προσερχόμενοι στο ΔΕΚΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.

Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.

Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση (ΦΕΚ 3117/16.07.2021 Τεύχος Β’).

Τα πρόσθετα μέτρα προστασίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού, σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων, ενώ θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης ατόμων.
Σημ. Όλα τα ανωτέρω, ισχύουν και για όλους τους συνεργάτες (οδηγούς και συνοδούς) των εκθετών, κατασκευαστών, μεταφορέων, ταχυμεταφορέων, εστιατόρων, catering, επιγραφοποιών, καλλωπιστών κ.λ.π.

Επισκέπτες / Περίοδος ισχύος: 12-14/11/2021

  • Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων. (*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19).
  • Οι επισκέπτες της Philoxenia θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.
  • Οι επισκέπτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.
  • Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα