Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΗ Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τις ακυρώσεις εκδρομών

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τις ακυρώσεις εκδρομών

Οι ακυρώσεις εκδρομών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, διαδέχονται οι μια μετά την άλλη. Αιτία, η εξάπλωση του κοροναϊού και η ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις από την εξάπλωση του κοροναϊού και τις χιλιάδες ακυρώσεις από προγραμματισμένες εκδρομές που είχαν τουριστικοί πράκτορες, και μάλιστα εν μέσω του τριημέρου της Καθαρά Δευτέρας, η Ένωση

Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, πριν λίγη ώρα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Λαμβάνοντας υπόψη, την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και τη θέση του επαγγελματία Τουριστικού Πράκτορα, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, αναφορικά με την στάση των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων.

Η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της, την πολιτική αλλαγής των κρατήσεων (πλην των πτήσεων charter) που ακολουθεί σήμερα και λόγω της εξάπλωσης του ιού.

Δεν επιστρέφονται χρήματα

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΤΓΜ-Θ, «οι low cost  αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν στις ιστοσελίδες τους την προσαρμογή τους στα διεθνή μέτρα ασφαλείας και δεν επιστρέφουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Οι διοικήσεις των ξενοδοχείων στο σύνολό τους στο εσωτερικό της χώρας μας και οι περισσότερες στο εξωτερικό, αρνούνται την επιστροφή των προκαταβολών ή ακόμη και των εξοφλήσεών τους, με αποτέλεσμα να είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη η από πλευράς μας, επιστροφή τους στους πελάτες μας.

Οργανωμένα ταξίδια

Σ’ ότι αφορά τα προγραμματισμένα  οργανωμένα ταξίδια, όπως ανακοινώνει η ΕΤΓΜ-Θ, «αυτά εκτελούνται κανονικά και τυχόν ακυρώσεις πελατών με δίκη τους πρωτοβουλία καταβάλλονται ακυρωτικά από αυτούς σύμφωνα με τους γενικούς όρους των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Οι τουριστικοί πράκτορες σέβονται όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων της Χώρας, που αφορούν την υγεία των πολιτών και συμπράττουν πάντοτε αναλογιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.

Ο τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κεφάλαιο για την χώρα μας και οι τουριστικοί πράκτορες είναι άξιοι πρεσβευτές του».

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΓΜΘ έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις της και συνιστά στο κοινό  ψύχραιμη αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα