Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΈλεγχοι στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου

Έλεγχοι στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου

Την ανησυχία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σχετικά με τους πυκνούς ελέγχους στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου.

Η ΠΟΞ εκφράζει την ανησυχία της για τους εντατικούς ελέγχους στα αεροδρόμια Γερμανίας και Βελγίου για πτήσεις από/προς Ελλάδα

Επιστολή προς τους ευρωβουλευτές με σχετική κοινοποίηση στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με θέμα «έλεγχοι στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες και τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι πυκνώνουν οι αναφορές για ειδικούς ελέγχους – και μάλιστα σε ξεχωριστούς χώρους των αεροδρομίων – στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών πτήσεων από και προς την Ελλάδα με κατεύθυνση/προέλευση χώρες της Συνθήκης Σένγκεν.

Παρά τη δημοσιότητα που έχει λάβει το σχετικό θέμα στην Ελλάδα και τις σχετικές διευκρινίσεις από τις αρχές κρατών, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, είναι προφανές ότι έχει υιοθετηθεί μία ξεχωριστή διαδικασία, η οποία δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, ταλαιπωρία αλλά και ερωτήματα, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους επιβάτες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία της χώρας και ασφαλώς και την τουριστική διακίνηση.

Με δεδομένο ότι μέσω αυτών των διαδικασιών δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα μας αντιμετωπίζεται με ένα απροσδιόριστο “ειδικό καθεστώς”, σαν να μην βρισκόταν εντός Συνθήκης Σένγκεν, ζητούμε τη συμβολή σας ώστε το ζήτημα αυτό να τεθεί  πιο επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την άμεση άρση του ανωτέρω «καθεστώτος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα