Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣτη Θεσσαλονίκη το Celebrity Infinity με 2.200 επιβάτες

Στη Θεσσαλονίκη το Celebrity Infinity με 2.200 επιβάτες

Για ακόμη μια φορά – 11η από την αρχή του έτους- καταπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity, ταξιδεύοντας με 2.200 επιβάτες.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Είκοσι δύο (22) αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έχουν σημειωθεί για φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από την αρχή του έτους, ενισχύοντας το τουριστικό προφίλ της πόλης, την οποία επισκέπτονται τουρίστες από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Αύριο, Πέμπτη 12 Ιουνίου, καταπλέει για άλλη μια φορά το πολυτελές κρουαζιέροπλοιο Celebrity Infinity της της Celebrity Cruises, μέλους του Ομίλου Royal Carribean.

Πρόκειται για την ενδέκατη (11η) άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου και σύμφωνα με πληροφορίες τουdebbiestravel.gr, ταξιδεύουν σχεδόν 2.200 επιβάτες (2.189) επιβάτες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναιΑμερικανοί (1.360), Καναδοί (160), Βρετανοί (290), καθώς και άλλες εθνικότητες.

Κατά την παραμονή τους οι τουρίστες θα συμμετέχουν σε εκδρομές σε Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, σε city tour βλέποντας τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα και σημεία της Θεσσαλονίκης ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που επιλέγουν να δουν την πόλη αυτόνομα.

 Το κρουαζιερόπλοιο θα έχει ως προηγούμενο λιμάνι την Καβάλα ενώ απόψε το βράδυ στις 8 θα αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 294 μ., πλάτος 32 μ., βάθος 8 μ., διαθέτει 12 καταστρώματα, είναι χωρητικότητας 2.170 επιβατών και 1.150 μελών πληρώματος.

Homeport για το Celestyal Journey

Επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη είναι η Κυριακή 15 Ιουνίου με την έλευση του Celestyal Journey. Με το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύουν, κατά μέσο όρο, 800 επιβάτες.

Ικανοποιητικός αριθμός επιβατών – περί τους 230 – 250- κάνει επιβίβαση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι homeport. Αντίστοιχα, αποβιβάζονται την επόμενη Κυριακή, συμμετέχοντας στην 8ήμερη κρουαζιέρα σε Κουσάντασι, Ηράκλειο της Κρήτης, Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο, Αθήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη εμφάνιση, για φέτος, του Celestyal Journey της εταιρίας Celestyal, όπως ήδη έχει γράψει το debbiestravel.gr, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα εκτελείται έως τις 13 Ιουλίου, και θα ξεκινήσει και πάλι στις 31 Αυγούστου. Το ενδιάμεσο διάστημα θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Αδριατική.

*

-Βάσει του προγραμματισμού που έχει ανακοινωθεί από την ΟΛΘ Α.Ε., για το 2025 στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν 71 προσεγγίσεις, από 20 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια 14 κορυφαίων εταιρειών κρουαζιέρας, εκ των οποίων 10 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη για πρώτη φορά.

-Το 2024, βάσει στοιχείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε 81 κρουαζιερόπλοια και 125.000 επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 19% σε επίπεδο κρουαζιερόπλοιων και 105% σε επίπεδο επιβατών, σε σχέση με το 2023, όπου τα κρουαζιερόπλοια ήταν 68 και οι επιβάτες 60.900.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλη αρθρα