Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Η πρώτη πτήση της Ellinair

Ιδιαίτερα «ζεστή» δείχνει να είναι η φετινή σεζόν για την τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσία νέας ιδιόκτητης αεροπορικής εταιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σηματοδοτεί αύξηση των αφίξεων, κυρίως από Ρωσία, Ουκρανία αλλά και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Η πρώτη πτήση του ιδιόκτητου αεροσκάφους, τύπου RJ 85, χωρητικότητας 96 θέσεων, της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, προερχόμενη από το «ταραγμένο» Κίεβο της Ουκρανίας, προσγειώθηκε, χθες, 21 Φεβρουαρίου, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 14.35.

Τους επιβάτες υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair, Γιάννης Μουζενίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η χθεσινή ημέρα αποτελεί ένα μεγάλο ξεκίνημα για την εταιρία μας και αποδείξαμε περίτρανα ότι μέσα σε ένα χρόνο, με πολύ δουλειά, μπορείς να στήσεις από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα».

Πίσω από το εγχείρημα κρύβεται ο όμιλος Μουζενίδης, με ένα δίκτυο 18 ετών και 80 συνολικά γραφείων σε Ρωσία, Ουκρανία (70) και Ελλάδα (10).

«Αυτό είναι που μας δίνει αυτήν την αισιοδοξία, πατάμε σε πολύ γερά θεμέλια, και κύριο μέλημά μας είναι να έχουμε συνεχείς πτήσεις με ασφάλεια» τόνισε ο κ. Γιάννης Μουζενίδης.

Image

Βάση η Θεσσαλονίκη

Η αεροπορική εταιρία Ellinair ξεκινάει με τρία αεροσκάφη, αρχικά με δυο ιδιόκτητα RJ 85, ενώ ένα τρίτο τύπου Airbus Α319, 150 θέσεων, θα ενταχθεί στο στόλο το Μάιο.

«Η βάση μας θα είναι η Θεσσαλονίκη με τα δυο αεροσκάφη RJ 85 ενώ το Airbus θα είναι στην Κέρκυρα» ανέφερε ο κ. Μουζενίδης, στην εταιρία του οποίου απασχολούνται 50 άτομα

Αύξηση στις προκρατήσεις

Η παρουσία της αεροπορικής εταιρίας είναι κάτι που θα δώσει ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από Ρωσία, Ουκρανία και Ανατολική Ευρώπη

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Ellinair, Γιάννη Μουζενίδη, «για φέτος, θα έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση, υπολογίζουμε πάνω από 500.00 τουρίστες σ’ όλη την Ελλάδα» με τον κύριο όγκο των τουριστών να διακινείται σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.

Σ’ ότι αφορά τις προκρατήσεις, στον όμιλο παρατηρείται αύξηση 30 – 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για τη φετινή σεζόν, στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Μουζενίδη, υπολογίζεται να διακινηθούν περί τις 250.000 – 300.000 τουρίστες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όταν αντίστοιχα πέρυσι είχαν ταξιδέψει περίπου 300.000 τουρίστες σ’ όλη την Ελλάδα.

«Βοηθάει και ο θρησκευτικός μας προσανατολισμός, και νιώθουν πολύ άνετα στην χώρα μας, οπότε το κύμα τουριστών από αυτές τις χώρες, κάθε χρόνο αυξάνεται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μουζενίδης.

Οι προορισμοί

Η πτήση Θεσσαλονίκη – Κίεβο πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη, Κυριακή) ενώ από τον Απρίλιο αναμένεται να προστεθεί άλλη μία.

Σ’ ότι αφορά τους προορισμούς που θα εξυπηρετούνται από την Ellinair και τις συνεργαζόμενες εταιρίες από/προς Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, είναι η Μόσχα, η Οδυσσός, η Αγ. Πετρούπολη, η Σαμάρα, η Αστάνα, το Εκατερίνεμπουργκ, το Μπριάνσκ, η Σταυρούπολη, η Ρίγα, το Κίεβο, η Λβιβ κ.ά.

Πολύ σύντομα θα έχει παρουσία και στην Αθήνα, με λιγότερους προορισμούς, στο Ηράκλειο και σ’ άλλα νησιά στα οποία έχουν συνεργάτες καθώς και στην Κέρκυρα όπου θα έχει και βάση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα