Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΕλληνική κρατική Αεροπορική Αρχή στα 14 αεροδρόμια

Ελληνική κρατική Αεροπορική Αρχή στα 14 αεροδρόμια

Ελληνική κρατική Αεροπορική Αρχή στα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται δημιουργείται με νομοθετική ρύθμιση.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η σύσταση Ελληνικής κρατικής Αεροπορικής Αρχής, η οποία θα έχει τον εποπτικό και ρυθμιστικό έλεγχο των 14 αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος, ψηφίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 229 παράγραφο 5, 6, 7, 8 του νόμου: «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».

«Θα συσταθεί Αεροπορική Αρχή η οποία θα αφορά κρατικούς ελέγχους, όπως την ασφάλεια των αεροδρομίων, τους σεκιούριτι, την τρομοκρατία, τα τελωνεία κ.ά.» ενημερώνει το debbiestravel.wordpress.com ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν απαίτηση που η ΟΣΥΠΑ την επιδίωκε και ενώ η γερμανική πλευρά απαιτούσε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος του κράτους στα αεροδρόμια, «εμείς συγκρουστήκαμε για αυτήν την απαίτηση» επισημαίνει ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Έτσι, με την παραπάνω διάταξη, κατοχυρώνεται πλέον στα παραχωρούμενα 14 αεροδρόμια ο εποπτικός και ρυθμιστικός ρόλος της ΥΠΑ μέσω της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής Αερολιμένα και δικαιούται έδρα και χώρους εντός του αερολιμένα, όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Σ’ ότι αφορά τα 14 αεροδρόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος, η ΟΣΥΠΑ, συνεχίζει τον αγώνας της, και τις επόμενες 15 μέρες προσφεύγει στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, καταγγέλλοντας τη σύμβαση.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα