Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

0
574
views

Μια διαφορετική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η απογευματινή περιήγηση θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα.

Η νησίδα Νησιώπη, ένας φυσικός φράκτης στον Κόλπο Σιγρίου, αποτελεί μαζί με τον θαλάσσιο χώρο που την περιβάλλει το δυτικότερο άκρο του μοναδικού στον κόσμο φυσικού μνημείου, του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο απολιθωμάτων που έχει δημιουργηθεί στον ελληνικό χώρο και η επίσκεψή του αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

Τα εντυπωσιακά απολιθώματα αλλά και η θαλάσσια διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη θα σας χαρίσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της απογευματινής περιήγησης στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης περιλαμβάνει:

Α. Στο Μουσείο (17:30-17:50)

Ενημερωτική προβολή για τη δημιουργία και ανάδειξη του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης, τις 44 απολιθωματοφόρες θέσεις, τα σύγχρονα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης. Διάθεση ενημερωτικής έκδοσης με κατατοπιστικούς χάρτες και εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη.

Β. Στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπη (18:00 – 20:00)

Αναχώρηση από το Λιμάνι Σιγρίου με το ειδικό σκάφος «Νησιώπη» με γυάλινο πυθμένα. Μεταβίβαση στη νησίδα Νησιώπη: παρατήρηση της πλούσιας θαλάσσιας ζωής του Κόλπου Σιγρίου. Επιστροφή στο λιμάνι Σιγρίου.

*

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530 54434 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here