Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΠολιτιστικές εκδηλώσεις στις Κυκλάδες

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Κυκλάδες

Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα σου ν’ αλλάξω, τον αέρα σου ν’ αλλάξω ωχ, στην Πάρο και στη Νάξο.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Σέριφος

Καλοκαιράκι, Ελλάδα, ελληνικά νησιά, Αιγαίο Πέλαγος, Κυκλάδες, Χώρες Κυκλάδων και γραφικά χωριά.

Και όμως, ο πολιτισμός στις Κυκλάδες, έχει τη δική του, μοναδική θέση, προσελκύοντας, ούτως ή άλλως, χιλιάδες τουρίστες, κάθε χρόνο. Και κάθε χρόνο, όλο και περισσότερους!

Φέτος, λοιπόν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αξιοποιεί τον πολιτιστικό πλούτο των Κυκλάδων, έτσι ώστε να αποτελέσει διαχρονικά πόλο έλξης των επισκεπτών.

Φέτος, οι εκδηλώσεις Πολιτισμού με την ονομασία Cyclades Culture, με συνέργειες και συνεργασίες των κυκλαδίτικων νησιών, ωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Πολιτισμό μας.

Εκδηλώσεις που διεξάγονται όλο το χρόνο, ωστόσο, εμείς ας ‘ταξιδέψουμε’ σε εκείνες που θα λάβουν χώρα από δω και πέρα’ στις εκδηλώσεις του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου αλλά και του Νοεμβρίου!

Απέραντο Γαλάζιο και Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες

Στην Αμοργό, την Ηρακλειά και τη Σχοινούσα με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στην Ηρακλειά, στις 4 Αυγούστου έχει θεατρική παράσταση «Οι πειρατές του Αιγαίου» και στις 28/8 φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς».

Την επομένη, στις 5 Αυγούστου, πάει Σχοινούσα, και στις 7/8 ‘ταξιδεύει’ στην  Αμοργό, ενώ στις 18/8 στο νησί θα έχει μουσική εκδήλωση με τους Ν. Ζουρνή, Ν. Καμπαστάνα και Γ. Κονταράτο.

Αγ. Παρασκευή Αμοργός

Στην Πάρο και στη Νάξο

Στις 12 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο στις Λεύκες της Πάρου, θα έχει μουσική εκδήλωση ενώ από 25 – 27/8 στη Μάρπησσα θα διεξαχθεί πολιτιστικό φεστιβάλ. Και τον Οκτώβριο, 5 – 15/10, θα πραγματοποιηθεί η 29η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου.

Κώστος Πάρου

Στη δε Νάξο, 14 – 17 Σεπτεμβρίου θα έχει τις Παραμυθομέρες ενώ 15 – 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 17ο Φεστιβάλ Νάξου.

Στην Τήνο και την Άνδρο

Πολιτιστικό φεστιβάλ Τήνου 3-4 Αυγούστου, φεστιβάλ Jazz On Tinos 2017 25-27/8, Μικρή Biennale Σύγχρονης Τέχνης στο Μουντάδο έως τις 22/8 ενώ το Σεπτέμβριο, 14-18/9 θα διεξαχθεί το 1ο Μεσογειακό Εργαστήρι Κεραμικής στην Τήνο.

Τριπόταμος Τήνου

Στην Άνδρο, στις 6 Αυγούστου έχει πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ενώ μέχρι τις 31/8 διεξάγεται η έκθεση «Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα».

Σαντορίνη και Θηρασιά

Στη μικρούλα Θηρασιά, απέναντι από τη Σαντορίνη, στις 4 Αυγούστου έχει νησιώτικη και κρητική βραδιά με τη Στελλίνα Κονιτοπούλου.

Η οποία νησιώτικη βραδιά με την Κονιτοπούλου θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη, 3 Αυγούστου, στη Σαντορίνη.

Στη Σαντορίνη, στις 5/8 θα έχει πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 21/8 στο Μονόλιθο συναυλία «Πανσέληνος 2017» και στις 16 Σεπτεμβρίου συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την εικονική έκρηξη του ηφαιστείου.

Σαντορίνη

Φολέγανδρος και Σίκινος

Στις 2 Σεπτεμβρίου στη Φολέγανδρο θα έχει μουσική συναυλία με τους Μανώλη Φάμελλο, Πάνο Μουζουράκη και Στάθη Δρογώση. Ενώ το Νοέμβριο, στις 21/11, στα Εισόδια της Θεοτόκου, θα έχει προβολή βραβευμένων ταινιών ANIMASYROS και εκπαιδευτικά εργαστήρια μικτών τεχνικών Animation.

Κάστρο Φολεγάνδρου

Στη γειτονική Σίκινο, οι βραβευμένες ταινίες ANIMASYROS και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια μικτών τεχνικών Animation θα λάβουν χώρα, μια μέρα νωρίτερα, στις 20 Νοεμβρίου.

Σίφνος και Σέριφος

Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα στις 7 Αυγούστου στη Σίφνο και θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» στις 15 Νοεμβρίου στη Σέριφο.

Λιβάδι Σερίφου

Σύρος, Κύθνος, Κίμωλος

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, από 31/7 έως 5/8 θα διεξαχθεί το φεστιβάλ ακορντεόν Σύρου, στις 14/8 θα έχει ενετική βραδιά Βάρης, 22 – 24/9 θα διεξαχθεί η 1η γιορτή περιπλανώμενης τέχνης Strayart Festival, 27/9 – 1/10 το ANIMASYROS και 6-8/10 φεστιβάλ τζαζ.

Στην Κίμωλο, στις 2 Σεπτεμβρίου θα έχει συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με τους «ΕΜΜΕΛΟΝ» ενώ στις 22 Νοεμβρίου θα έχει προβολή βραβευμένων ταινιών ANIMASYROS και εκπαιδευτικά εργαστήρια μικτών τεχνικών Animation.

Στην Κύθνο, 29/9 – 1/10 θα έχει πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιγνατίου Εκ Μαριουπόλεως του Κύθνιου.

Κίμωλος

*

Στην Ανάφη, στις 23 Νοεμβρίου, θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας».

Οι εκδηλώσεις Πολιτισμού Cyclades Culture πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

-Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει, ήδη, από το Μάιο, όπως για παράδειγμα, στη Μύκονο, με τους παραδοσιακούς χορούς και την τοπική γαστρονομία, καθώς και στη Μήλο, την Ίο, την Αντίπαρο, την Κέα κ.α.

Αντίπαρος

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα