Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΞεκινούν οι εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma

Ξεκινούν οι εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma

Γαστρονομία, αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, delicatessen προϊόντα, μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, διαγωνισμοί, σεμινάρια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις στρέφουν τα φώτα τους στις εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Επίκαιρες όσο ποτέ, ανοίγουν τις πύλες τους το Σάββατο 2 Απριλίου, η έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Boutique και εκείνη της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Artozyma.

Με συνολικά 350 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), συμμετοχές από 23 χώρες και περισσότερους από 130 Hosted Buyers από 22 χώρες εγκαινιάζονται οι δυο εκθέσεις στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma θα πραγματοποιηθούν στα Περίπτερα 12, 13 και 15, και θα διαρκέσουν έως τις 4 Απριλίου.

Επιχειρήσεις με delicatessen προϊόντα, βιολογικά, προϊόντα Π.Ο.Π., είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής θα έχουν επί τρεις ημέρες την τιμητική τους.

Η 30η Detrop Boutique

Η 30η Detrop Boutique φέρνει σε πρώτο πλάνο την καινοτομία στην παραγωγή τροφίμων, τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις διεθνείς αγορές, τα προϊόντα και τρόφιμα delicatessen, τα σύγχρονα κανάλια πωλήσεων και διανομής και όλες τις νεότερες εξελίξεις του κλάδου κτλ.

Στο πλαίσιο της Detrop Boutique τιμώμενος δήμος είναι ο Δήμος Πύργου Ηλείας, ένας διατροφικά «ευλογημένος» τόπος ο οποίος παράγει αναρίθμητα προϊόντα βασικής διατροφής όπως το λάδι, η σταφίδα, τα κρασιά, τα οπωροκηπευτικά κτλ.

Στο περίπτερο του Δήμου Πύργου θα συμμετέχουν επιχειρήσεις μεταποίησης, οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας Π.Ο.Π. και τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά καθώς και το εξωτερικό.

Παρούσα στη Detrop Boutique θα είναι η Ελλάδα της πρωτογενούς παραγωγής και της γαστρονομίας με επτά (7) Περιφέρειες -Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Επίσης, συμμετέχουν ο Δήμος Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που επιδότησε 9 επιχειρήσεις-μέλη του.

H 10η Artozyma

H 10η Artozyma είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση των κλάδων της αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για το 2022, καθώς συγκεντρώνει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ξεχωρίζουν το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου.

Επίσης, το Bakery Lab με masterclasses από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και το Pastry Lab της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με masterclasses από διακεκριμένους pastry chefs, που θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

*

-Οι εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, 2- 4 Απριλίου, στα Περίπτερα 12,13,15.

-Στο πρόγραμμα της Detrop Boutique περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και Cheese & Wine, οι οποίες όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, είναι sold out. Οι δυο αυτές εκδηλώσεις διοργανώνονται στη λογική του σεμιναρίου, όπου ‘βιβλίο’ θα είναι το πιάτο και το ποτήρι. Θα περιλαμβάνονται τοπικά προϊόντα, πολλά από τα οποία θα είναι Π.Ο.Π. παλιές και δημιουργικές συνταγές, συνδυασμοί τροφής και κρασιού κ.ά.

-Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων της Artozyma περιλαμβάνονται η ημερίδα της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης με θέμα «Το Ζαχαροπλαστείο στη Digital Εποχή», η επιστημονική ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων με θέμα «Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων»  και η ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης για την πιστοποίηση των προϊόντων χωρίς γλουτένη.

-Ξεχωριστή θέση φέτος καταλαμβάνουν οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί ελληνικής ελιάς και ελαιολάδου, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Πρόκειται για τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY».

Info

– Οι δύο εκθέσεις θα εγκαινιαστούν το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 19:00 στο περίπτερο 13 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

-Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου 10.00 – 20.00, Δευτέρα 4 Απριλίου 10.00 – 18.00.

– Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

 • Με ηλεκτρονική εγγραφή.
  Kαταγράφεστε μόνο εάν είστε επαγγελματίες του κλάδου. Ελέγχεται η εγγραφή σας και σας ενημερώνουν προκειμένου να εκτυπώσετε το καρτελάκι σας.
   
 • Με εγγραφή στα κέντρα καταγραφής εμπορικών επισκεπτών στις εισόδους της έκθεσης. 
  Eίσοδοι περιπτέρων 12 και 15. Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτας ή σφραγίδας της εταιρείας.
   
 • Με πληρωμή εισιτηρίου 15 ευρώ.
 • Ομαδικές επισκέψεις από επαγγελματικές σχολές, σχετικές με τον κλάδο, επιτρέπονται μόνο τη Δευτέρα 4 Απριλίου, κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2310 291264, 2310291188 και στο e-mail ktrap@helexpo.gr
 • Η κάρτα εισόδου της Detrop boutique, ισχύει και για την παράλληλη έκθεση Artozyma.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα