Μέχρι και σήμερα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε από κοντά μερικούς από τους καλύτερους «πρεσβευτές» των ελληνικών τροφίμων και της γαστρονομίας.
Ολοκληρώνονται σήμερα οι δυο εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma που φιλοξενούνται, ήδη, από τις 24/2, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Συμμετέχουν δε όλοι οι ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της χώρας.
Στις δυο εκθέσεις φιλοξενούνται 190 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις).
Συγκεκριμένα, στη Detrop Boutique συμμετέχουν 230 εκθέτες, μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ στην Artozyma 86 άμεσοι (αύξηση 37%) και 86 έμμεσοι εκθέτες.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Σ’ ότι αφορά το σημερινό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής: 10.00 – 12.00 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού «Αρτοποιήματα χωρίς γλουτένη» (Περίπτερο 13), 11.00 – 12.30 Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας «Αγιορείτικο κόλλυβο» Νικόλαος Μπλόσκας (Περίπτερο 13), 11.00 – 12.30 Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γλυκά Μακεδονίτικης Κουζίνας «Ποντιακή Βαρβάρα» Νίκος Τσιαντής (Περίπτερο 12), 12.00 Thessaloniki Food Festival (Περίπτερο 9 Αίθουσα Εκδηλώσεων), 12.00- 12.30 Όπως παλιά «Τραχανάς λαχανικών» (Περίπτερο 14 Χώρος Παρουσιάσεων), 13.00 – 15.00 Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας «Cup cake, cake pops μπισκότα με ζαχαρόπαστα» Μαριάνα Γιαμπαντζή (Περίπτερο 13), 13.00 – 14.30 Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Χαλβάς με ταχίνι, Μικρά Ασία» Νίκος Σχουλής (Περίπτερο 12), 14.00 «Είμαστε η τελευταία γενιά που μαγειρεύει» Σγ. Καλογεροπούλου (Περίπτερο 9 Αίθουσα Εκδηλώσεων), 17.00 – 17.30 Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας «Τούρτα με ζαχαρόπαστα» Αρχοντία Πασχαλίδου (Περίπτερο 13).
*
-Σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ολοκληρώνονται οι δυο εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma στα Περίπτερα της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.
-Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma είναι από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.