Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΘεσσαλίαΟι γαστρονομικές ανησυχίες του Φιλάρετου Ψημμένου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες του Φιλάρετου Ψημμένου

Έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια, από τότε, που είχα γνωρίσει τον Φιλάρετο, στον ξενώνα που διατηρεί, στην Τσαγκαράδα του Πηλίου.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ο Φιλάρετος, μεταξύ άλλων, προσπαθεί να ανακαλύψει και να αναδείξει δημιουργικά την τοπική γαστρονομία, τη γαστρονομία του Πηλίου.

Στο ταξίδι αυτό, των δέκα και πλέον ετών, έχει συλλέξει πληροφορίες, συνταγές και έχει ζήσει ιστορίες, «που μοιραζόμαστε με τους επισκέπτες μας» λέει στο debbiestravel.gr ο Φιλάρετος και συνεχίζει «το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός τους για το υλικό αυτό, μας έδωσαν το έναυσμα να το καταγράψουμε. Συγκεντρώνοντας το και δημοσιοποιώντας το μέσω του βιβλίου, πιστεύουμε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην προστασία της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής, τιμάμε την ιστορία των οικογενειών μας, δείχνουμε πώς οι άνθρωποι στα χρόνια της φτώχειας επιβίωσαν και εξελίχτηκαν, στηριζόμενοι σε ότι παράγονταν στον τόπο τους».

Ο Φιλάρετος, μεταξύ άλλων, προσπαθεί να ανακαλύψει και να αναδείξει δημιουργικά την τοπική γαστρονομία, τη γαστρονομία του Πηλίου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου

Στις 150 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου» υπάρχουν 34 ιστορίες και 63 συνταγές, που ενώνουν το χτες και το σήμερα, το βουνό και τη θάλασσα, το περιβόλι και το βοτανόκηπο και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι στην αυλή.

«Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου» δεν είναι βιβλίο μαγειρικής, αλλά ούτε και βιβλίο λαογραφίας.

Στις 150 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου» υπάρχουν 34 ιστορίες και 63 συνταγές, που ενώνουν το χτες και το σήμερα

«Είναι η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε τους βασικούς ‘γαστρονομικούς Μύθους’ του Πηλίου μέσα από τα δικά μας μάτια. Είναι ένα βιβλίο φτιαγμένο σαν κουρελού από παράδοση, ιστορίες, συνταγές, αναζητήσεις στο Ίντερνετ, συζητήσεις με γιαγιάδες, συντροφική αγάπη, ευχές της μάνας, αναμνήσεις, μύθους και βουνό. Είναι ένα βιβλίο οικογενειακό και χειροποίητο!» αναφέρει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr ο Φιλάρετος Ψημμένος.

Γεμάτη από βότανα η γη του Πηλίου!

*

-Το βιβλίο με τίτλο «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου» θα εκδοθεί σε δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

-Για τη συγκέντρωση των χρημάτων της έκδοσης έχουν δημιουργήσει μια καμπάνια crowdfunding, δηλαδή συγκέντρωσης των χρημάτων από το κοινό, ουσιαστικά προπουλώντας αντίτυπα του βιβλίου. Η καμπάνια βρίσκεται στη διεθνή πλατφόρμα Indiegogo: https://igg.me/at/amanitabook.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα