Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΟ Στέφανος «γλυκαίνει» τη Θεσσαλονίκη!

Ο Στέφανος «γλυκαίνει» τη Θεσσαλονίκη!

Τριάντα χρόνια στο επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα, ο Στέφανος Χατζημανώλης, ανοίγει τα «φτερά» του, με νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που θα γλυκάνει Θεσσαλονικείς, τουρίστες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

stefanos-silver

Γνώρισα τον Στέφανο Χατζημανώλη, πριν 12 χρόνια, όταν είχα συμμετάσχει σε μια αποστολή στη Συρία, έναν προορισμό που πουλούσε μέσω του ταξιδιωτικού του πρακτορείου. Έναν προορισμό «περίεργο» και ασυνήθιστο για εκείνες τις εποχές, όπως άλλωστε, προωθούσε και ειδικευόταν ο Στέφανος.

Ο Στέφανος Χατζημανώλης ξεκίνησε  την επαγγελματική  του δραστηριότητα  το 1987 στην Κωνσταντινούπολη, καθώς  έχει  γεννηθεί  στην Πόλη. «Είχα  πάντα  το  ενδιαφέρον  να  ξεναγήσω   όλους  τους  επισκέπτες στην πόλη μου  με τον πλέον κατάλληλο τρόπο» εξηγεί στο debbiestravel.gr ο Στέφανος, και συνεχίζει «με  λύπη όμως διαπίστωσα ότι τα τουριστικά προγράμματα της εποχής δεν ικανοποιούσαν αντίστοιχες ανάγκες, άρα προσπάθησα να δημιουργήσω  ένα πρόγραμμα  που  αρχικά  θα άρεσε σε εμένα, και θα ήταν σαν να υποδέχομαι  και να ξεναγώ  ένα  καλό μου φίλο!».

Μάλτα, Συρία, Ιορδανία

«Τότε ήταν που διαπίστωσα ότι θα έπρεπε σε κάθε προορισμό με τον οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ, να επιμεληθώ ένα άρτιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα» λέει στο debbiestravel.gr ο Στέφανος Χατζημανώλης.

Και κάπως έτσι, ίδρυσε  την  εταιρεία  «SILVER HOLIDAYS». 

«Και μάλιστα αποφάσισα να οργανώσω ταξίδια σε περιοχές που δεν ήταν διόλου γνωστές στο ευρύ κοινό όπως, Μάλτα, Συρία, Ιορδανία, Λίβανος, Ιράν, Αλβανία και στην Τουρκία (Καππαδοκία, Πόντος, Κιλικία, Λυκία) αναφέρει ο Στέφανος, ο οποίος, παράλληλα ασχολείται έντονα με τον εισερχόμενο  τουρισμό από Τουρκία και Μάλτα.

stefanos-kappadokia Ο Στέφανος Χατζημανώλης στην Καππαδοκία

Το προφίλ του Έλληνα ταξιδιώτη

-Τελικά, ο Έλληνας, και δη, ο Θεσσαλονικιός, ξέρει να ταξιδεύει, έχει την κουλτούρα του ταξιδιώτη; ‘Επενδύει’ στα ταξίδια του; ρωτάει τον κ. Χατζημανώλη, ο οποίος λέει τα εξής:

«To προφίλ του Έλληνα ταξιδιώτη διαμορφώνεται ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δυστυχώς όμως δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο αναγνώρισης  των κατάλληλων επαγγελματιών του χώρου μας . Κύριο  χαρακτηριστικό επιλογής ταξιδιού για τους  Έλληνες συνεχίζει  διαχρονικά να είναι η προτεινόμενη τιμή. Το συγκεκριμένο γεγονός   σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία ελεγκτικών μηχανισμών από την Πολιτεία, και την παρουσία ορισμένων ‘επιτήδειων’ τουριστικών πρακτόρων, οδηγεί στην παρουσία ακατάλληλων τουριστικών προϊόντων στην τουριστική αγορά. Δυστυχώς  είναι  μια  πρακτική -φθηνό και δήθεν καλό ταξίδι  που συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υφίσταται τα τελευταία 30 χρόνια. Συνεπώς, δε βλέπω τον τρόπο και τον χρόνο που θα αλλάξει …..».

Ντοντουρμάς και κιουνεφέ

Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχει ο ταξιδιωτικός πράκτορας με τον φημισμένο ντοντουρμά και τον κιουνεφέ αλλά και το παγωτό Maras της εταιρείας MADO; Είναι οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Χατζημανώλη.

glyka-mado

«Λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, μειώνονται με ολοένα και αυξανόμενο τρόπο τα εξερχόμενα ταξίδια. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με την άλλη αγαπημένη μου δραστηριότητα, που είναι ο επισιτισμός» εξηγεί στο debbiestravel.gr ο Στέφανος, του οποίου, αγαπημένη δραστηριότητα είναι και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ξενοδοχειακές  μονάδες και τουριστικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

«Η εταιρία MADO με απασχολεί τους τελευταίους 15 μήνες , όπου συμβάλλω στη βοήθεια ανάπτυξης και οργάνωσης της παρουσίας της στην Ελλάδα, αρχικά με δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη» λέει ο Στέφανος Χατζημανώλης.

Χειροποίητες ζύμες και συνταγές της Σμύρνης

-Και έρχεται μια ακόμη τουρκική αλυσίδα, η Smyrna Boyoz, στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Ικτίνου 6, με χειροποίητες ζύμες και παραδοσιακές συνταγές της Σμύρνης.

smyrna-boyuz Στο κατάστημα της Ικτίνου, Smyrna Boyoz

«Και η SMYRNA BOYOZ με απασχολεί τους τελευταίους 15 μήνες, και πρόκειται  για μια προσωπική επιχειρηματική μου δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο εργοστάσιο παραγωγής  ζύμης που εδρεύει στη Σμύρνη».

stefanos-musa-turan Ο Στέφανος Χατζημανώλης (δεξιά) με τον συνεργάτη του στο Smyrna Boyoz, Musa Turan

*Ο Στέφανος Χατζημανώλης, έχοντας μια εμπειρία 30 ετών στον τουριστικό χώρο, στα επόμενα χρόνια θα ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο με την οργάνωση και ανάπτυξη τουριστικών προορισμών (destination manager), «καθώς, θεωρώ ότι η εμπειρία 30 ετών στο χώρο, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σ’ ένα αντίστοιχο σχέδιο» λέει ο ίδιος στο debbiestravel.gr.

-Το ταξιδιωτικό γραφείο του Στέφανου Χατζημανώλη «Silver Holidays» βρίσκεται επί της οδού Δημητρίου Γούναρη 40, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

-Το δεύτερο κατάστημα MADO, που βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρου Νίκης 65, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ανοίγει, αύριο, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα