Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Η Ελίζα και η… «Μαρμελίζα»!

Εμπνεύστηκε από τις μαρμελάδες με γεύση μανταρίνι, της Χίου, η κρίση την βοήθησε, και μ’ αυτά και με εκείνα, η Ελίζα δημιούργησε την… «Μαρμελίζα» της!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Την συνάντησα στο εργαστήρι της – πωλητήριο, επί της οδού Χριστόδουλου Λαναρά 32, στο δρόμο για το άλσος του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Νάουσας.

Με υποδέχτηκε με χαμόγελο, ένα νεαρό κορίτσι, που μόλις είχε επιστρέψει από τις διακοπές της, αλωνίζοντας, όπως έμαθα, τα ελληνικά νησιά!

Η Ελίζα, λοιπόν, και η «Μαρμελίζα» με μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. «Πώς έγινε η αρχή;» την ρωτώ.

Όπως μου λέει, δούλευε σε μια εταιρία, η οποία έκλεισε’ η Ελίζα είχε βάλει στόχο, μέχρι τα πρώτα –άντα της, να κάνει κάτι δικό της. Εμπνεύστηκε λοιπόν, από τις χειροποίητες και μυρωδάτες μαρμελάδες Χίου, με γεύση μανταρίνι, όταν κάποιο Πάσχα, βρέθηκε στον Κάμπο της Χίου, και τις δοκίμασε’ είδε και τα όμορφα βαζάκια με διάφορα περιεχόμενα της Μαρίας Αργυροπούλου, του «Box Gourmet» στον Βύρωνα Αττικής, και κάπως έτσι, πήρε την απόφαση κάνοντας το πρώτο βήμα.

dsc_0012

Η κρίση και η νέα αρχή!

«Με βοήθησε η κρίση» μου λέει χαρακτηριστικά η Ελίζα Ντούλη, η οποία ξεκίνησε την επιχείρησή της στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013.

Οι μαρμελάδες της τοποθετήθηκαν στα ράφια του «Box Gourmet», «ήταν το πρώτο μαγαζί που έβαλα τα προϊόντα μου» λέει η Ελίζα, συμμετείχε σε έκθεση με ελληνικά προϊόντα και γενικότερα σ’ ότι είχε να κάνει με τη γαστρονομία, στην Αθήνα, «κάπως έτσι με έμαθαν, και μετά το ένα φέρνει το άλλο» λέει στο debbiestravel.wordpress.com η Ελίζα.

Σ’ ότι αφορά τις διαδικασίες έναρξης νέας επιχείρησης, όπως λέει, η γραφειοκρατία ήταν νορμάλ, ωστόσο, το θέμα της φορολόγησης είναι υπερβολικό, «δεν υπάρχει ελαφρυντικό για τις νέες επιχειρήσεις, και ενώ ζούμε σε εποχές που οι πωλήσεις είναι πεσμένες, τα χρήματα σε ΤΕΒΕ και ενοίκια είναι πολλά» εξηγεί στο debbiestravel.wordpress.com η Ελίζα.

dscn9487

30 διαφορετικές γεύσεις!

Είναι όλα χειροποίητα, δίχως συντηρητικά, η δε παραγωγή είναι συνήθως μικρή, και πηγαίνει ανάλογα με την χρονιά.

Η Ελίζα φτιάχνει 30 διαφορετικές γεύσεις μαρμελάδας, και της ζητάω να μου αναφέρει μερικές ‘περίεργες’. «Είναι η μαρμελάδα μήλο με κανέλα, δαμάσκηνο ή σύκο με μαύρο ρούμι, φράουλα με μαύρη σοκολάτα, ντομάτα με μπαχαρικά, ροδάκινο με λουίζα, κόκκινη πιπεριά κ.ά.».

dscn9480

Και από γλυκά του κουταλιού, καρυδάκι, σταφύλι, κεράσι, τριαντάφυλλο, βερίκοκο,  σύκο τα οποία μάλιστα είναι από δικές τους συκιές, βιολογικές κ.ά.

Τα υπόλοιπα φρούτα τα προμηθεύεται από παραγωγούς της περιοχής. Όσο για το που βρίσκουμε τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού της «Μαρμελίζας», σε deli καταστήματα στην Αθήνα, σε κατάστημα στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, φυσικά στη Νάουσα, στον δικό της χώρο, αλλά και αλλού, ενώ σ’ ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, εκεί σκέφτεται να ανοίξει δικό της μαγαζί λιανικής. Και όταν το πράξει, της ευχόμαστε καλή και…γλυκιά επιτυχία!!

Info

-Η «Μαρμελίζα» βρίσκεται στη Νάουσα, επί της οδού Χριστόδουλου Λαναρά 32, στο κέντρο της πόλης. Η Νάουσα απέχει 89 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

-Οι ώρες λειτουργίας είναι 09.00 – 14.00 Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο ενώ είναι ανοιχτά και το απόγευμα 17.30 – 21.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

-Τηλέφωνα επικοινωνίας 23320 23754 και 6946 955788, www.marmeliza.gr.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα