Νέος γαστρονομικός αέρας πνέει στις κουζίνες του Hyatt Regency Thessaloniki, μετά την αποχώρηση του Απόστολου Αλτάνη. Executive chef στα εστιατόρια του Hyatt Regency Thessaloniki αναλαμβάνει ο διακεκριμένος σεφ Δημήτρης Φατίσης.
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Τον νέο του executive chef υποδέχεται στα εστιατόριά του το Hyatt Regency Thessaloniki, μετά την αποχώρηση του πολυβραβευμένου σεφ Απόστολου Αλτάνη, ο οποίος βρισκόταν στην εταιρία, όπως ήδη έχει γράψει το debbiestravel.gr, επί 26 έτη.
Στις κουζίνες του Hyatt Regency Thessaloniki πνέει νέος γαστρονομικός αέρας με την ένταξη του διακεκριμένου σεφ Δημήτρη Φατίση, ο οποίος αναλαμβάνει τα εστιατόρια του ξενοδοχείου ως Executive Chef.
Με εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της γαστρονομίας και πλούσια διεθνή εμπειρία, ο κ. Φατίσης φέρνει μαζί του ένα εξαιρετικό υπόβαθρο από κορυφαία ξενοδοχεία και βραβευμένα εστιατόρια σε Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Ισπανία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Φατίσης επιστρέφει στον Όμιλο Regency Entertainment SA, όπου είχε εργαστεί παλαιότερα ως Chef de Cuisine στο εστιατόριο Alfredos, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης.
«Είναι μεγάλη μου χαρά που επιστρέφω στην εταιρία που έκανα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα και τώρα επιστρέφω ως Executive chef μετά από μια μεγάλη πορεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και θα ήθελα να μεταφέρω αυτές τις εμπειρίες μου. Η γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και μου αρέσει που έχει αρχίσει να γίνεται πιο διεθνής και μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες κουζίνες» τονίζει ο κ. Φατίσης.

Να επιστρέψει ο κόσμος στα εστιατόρια του ξενοδοχείου
Όσον αφορά τις καινοτομίες που σχεδιάζει ο κ. Φατίσης όπως δήλωσε «Πάντα οι εμπειρίες δίπλα σε κορυφαίους σεφ είναι πολύ σημαντικές και σου δίνουν πολλές ιδέες και εφόδια για να εξελιχθείς σε προσωπικό επίπεδο. Η καινοτομία που θέλω να εισάγω είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα εστιατόρια του ξενοδοχείου και το ξενοδοχείο να επιστρέψει στην κορυφή της πόλης μας, εκεί που ανήκει να είναι δηλαδή».
Το Hyatt Regency Thessaloniki δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην βιωσιμότητα και τη χρήση τοπικών προϊόντων και αυτό μεταφέρει στις κουζίνες του και με τον νέο σεφ.
«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τοπικούς παραγωγούς και επίσης θέλουμε να κάνουμε τον δικό μας κήπο και θερμοκήπιο ώστε να έχουμε τα δικά μας προϊόντα. Όσο αναφορά τη βιώσιμη γαστρονομία, ήδη είμαστε σε αυτόν τον δρόμο και έχουμε φέρει ένα πρόγραμμα ώστε να μειώσουμε τα απόβλητα και την σπατάλη. Είναι κάτι που θέλουμε να γίνουμε πιο ενεργοί» υπογράμμισε ο executive chef.
Η επαγγελματική του διαδρομή
Η επαγγελματική διαδρομή του Δημήτρη Φατίση περιλαμβάνει τη θητεία του ως Executive Chef στο Porto Sani (2024), όπου διαχειρίστηκε τέσσερα διαφορετικά εστιατόρια και μια ομάδα 70 επαγγελματιών.
Προηγουμένως, διετέλεσε Executive Chef στο Sani Beach Hotel (2019-2023), επιβλέποντας πέντε εστιατόρια με ομάδα 80 επαγγελματιών. Ως Executive Chef στην M Management Company στο Ντουμπάι (2015-2018), ηγήθηκε ομάδας 95 σεφ σε 10 εστιατόρια που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων «Καλύτερο Αμερικανικό Φαγητό» στα Fact Dining Awards Dubai 2017-2018 για το Nola και «Casual Dining Team of the Year» στα Caterer Middle East Awards 2018 για το Mythos.
Επίσης, ως Chef De Cuisine στο φημισμένο εστιατόριο Al Dana του Ritz Carlton Sharq Village στο Κατάρ (2012-2015), το εστιατόριο αναγνωρίστηκε από το Time Out ως το καλύτερο εστιατόριο θαλασσινών στην Ντόχα για το 2014-2015.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Φατίση, έναν τόσο ταλαντούχο και έμπειρο σεφ, πίσω στην ομάδα μας ως Executive chef. Η εκτενής του εμπειρία σε διεθνείς κουζίνες και η αποδεδειγμένη ικανότητά του να δημιουργεί καινοτόμα μενού θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας στο Hyatt Regency Thessaloniki» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου Έλενα Μπινιάρη.
Στο νέο του ρόλο, ο κ. Φατίσης αναλαμβάνει όλες τις γαστρονομικές λειτουργίες του Hyatt Regency Thessaloniki, εισάγοντας καινοτόμα μενού που συνδυάζουν τοπικά υλικά με διεθνείς επιρροές, διασφαλίζοντας παράλληλα την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και εξυπηρέτησης που χαρακτηρίζουν την αλυσίδα Hyatt.
*
-Το Hyatt Regency Thessaloniki είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη που προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες φιλοξενίας, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, πολυτελή καταλύματα και εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες.
-Αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Hyatt Hotels Corporation, μιας κορυφαίας διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων πολυτελείας.
– Ο κ. Φατίσης διαθέτει πτυχίο στη Μαγειρική Τέχνη από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ) της Κέρκυρας και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Διαχείρισης F&B στο Cornel University. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια με κορυφαίους σεφ με αστέρια Michelin, συμπεριλαμβανομένων των Dani Garcia, Quique Dacosta, Martin Berasategui και Paco Roncero, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του σε τεχνικές όπως η μοριακή γαστρονομία και η fusion ισπανική κουζίνα.